SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Silikon Vadi'sinde İlk Türk Kuluçka Merkezi Starcamp Açıldı!

0
Güncellendi - 2017-04-18 00:34:08
Silikon Vadi'sinde İlk Türk Kuluçka Merkezi Starcamp Açıldı!
A- A+ PAYLAŞ

Dünya üzerinde teknolojilerin ve fikirlerin gelişiminde önemli bir rol oynayan Yıldız Teknopark, Türkiye’den 4 üniversiteyle bir araya gelerek ABD’de Starcamp Kuluçka Merkezi’ni kurdu. Türkiye'nin en büyük kuluçka merkezi olarak bilinen Yıldız Teknopark bünyesinde şuanda hali hazırda 90 girişim bulunuyor. Yüz ölçümü olan 4 bin metrekare alan ve çatısı altında bulunan 90 firması ile en büyük teknoloji merkezi olan Yıldız Teknopark Starcamp Kuluçka Merkezi ile Silikon Vadisi’nin ilk Türk kuluçka merkezi ünvanının da sahibi oldu.

 

Dünya devleri olarak bilinen Google, Facebook, Amozon gibi ünlü şirketlerle aynı bölgede kurulan Starcamp, başarılı projeleri, dünya girişim sermayesinin yüzde 30’unu bulunduran ABD pazarına hazırlamayı amaçlıyor. Geçtiğimiz günlerde Tesla tarafından yapılan açıklamada Elon Musk genç girişimcilerin her zaman yanında olduğunu basına duyurmuştu. Bu gibi destekler karşısında Türk girişimcilerin ABD'nin teknoloji merkezinde kendilerini çok hızlı geliştirecekleri kesin gibi gözüküyor.

 

Kuluçka Merkezi (Incubation Center) programı, başarılı şirketleri ortaya çıkarmak için henüz işin başında olan girişimcilere destek olacak kaynak ve hizmetleri sağlamak üzere kurulmuş merkezlerdir.

Yıldız Teknik Üniversitesi ile birlikte İstanbul Teknik Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi işbirliği ve KOSGEB’in 5 milyon dolarlık desteğiyle Silikon Vadisi’nde kurulan Starcamp, başarılı inovatif projelerin yurtdışına açılmasına katkı sağlıyor.

Yıldız Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Mesut Güner, “Şimdiye kadar yazılım ve internet teknolojileri alanında 23 girişimcimiz Starcamp’te düzenlenen programa katıldılar. Bazı firmamız da Starcamp’te yer kiraladı. Bütün bu girişimcilerimizi teknolojinin şampiyonlar ligine çıkarmaya hazırlanıyoruz.” dedi. Starcamp’ta yıl sonuna kadar 50’ye yakın sayıda firmayı Silikon Vadisi’ne taşımayı hedeflediklerini belirten Güner, “Dünya teknoloji alanındaki pazar payımızı artırmayı hedeflediğimiz bu yolculukta, girişimci firmalarımıza desteğimiz tam.” dedi.

Teknoloji haberleri kaynağı: Technosfer.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız