SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Silivri'ye Nöbete Gidecekler

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:48:28
Silivri'ye Nöbete Gidecekler
A- A+ PAYLAŞ

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Malatya Şube Başkanı İbrahim Göçmen, Çağdaş Gazeteciler Derneği Malatya Şubesi olarak Silivri'deki nöbete katılacaklarını söyledi.

Dernek binasında KESK Malatya Şubesi üyelerinin katılımıyla bir açıklama yapan Göçmen, "Bizi bu eylemde destekleyen KESK ve bileşenlerine teşekkür ediyorum. Türkiye genelinde basın üzerinde olduğu kadar her anlamda baskının ve zulmün olduğu bir günü yaşıyoruz. Özellikle basın üzerindeki baskıyı, zulmü kınamak ve bu anlamda cezaevindeki gazeteci arkadaşlarımızı desteklemek adına toplandık. Bu eylemi de o nedenle yapıyoruz" dedi.

"Gazetecilerin tutuklanmasını kınıyoruz"

Göçmen, gazetecilerin tutuklanmalarını kınadıklarını ifade ederek, şunları söyledi: "Bildiğiniz gibi AKP iktidarı süresinde bugüne kadarki eylemlerine baktığınız zaman basın ve Kürt halkı üzerindeki baskıları, zulmü hiçbir zaman dinmemiş, hiçbir zaman geri kalmamıştır. Bu son 7 Haziran'dan sonraki süreçte biraz daha fazlalaştırarak, kendileri gibi düşünmeyen, kendileri gibi yazmayan, kendileri gibi konuşmayan gazeteci arkadaşlarımızı zindanlarda, Silivri'de, Türkiye'nin bütün bölgelerinde zindanlarda çürütmeye çalışıyorlar. Can Dündar ile Erdem Gül’ü son olarak cezaevine koymuş olmaları anlamında, 32 gazeteci arkadaşımızın yazdıkları yazı ve yaptıkları haberlerden dolayı tutuklanmış olmasını biz kınıyoruz. Bu eylemimizin nedeni de budur. Bu eylem, sonuna kadar, arkadaşlarımız serbest bırakılana kadar devam edecektir. Bu anlamda üzerimize düşen ne varsa yapacağız. Türkiye genelinde bu eylemleri devam ettiriyoruz. Zaman ve süreç içerisinde fırsat bulduğumuz anda Silivri'deki nöbete katılacağız. Tekrar bugünkü AKP zulmünü, şiddetini, baskısını, bütün insanlarımıza yaptığı baskı ve şiddeti kınıyorum. Türkiye'nin barış, özgürlük içerisinde yaşamasını temenni ediyoruz. Bütün çalışmalarımızda bu anlamdadır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız