SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Şimdi Birbirimizi Daha İyi Anlıyoruz"

0
Güncellendi - 2017-04-01 01:12:16
A- A+ PAYLAŞ

  • CHP'li Ağbaba, Türk Ocağı Malatya Şubesi’nde konuştu: “Dünya’da tek adamlıkla yönetilip mutlu, huzurlu,refahı yüksek bir ülke gösteremezsiniz.”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Türk Ocağı Malatya Şubesi’ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan Şube Başkanı Nadir Günata;”105 senelik milli bir teşkilat. Aydın münevver, yüksek düzeyde kültürel etkinliğe sahip bir dernek. Bu Ocağın her hizmetinde Mustafa Kemal Atatürk’ü görürsünüz. Atatürk bu ocağın her yerde tütmesini istemiştir.Milli birlik ve beraberliğimizi her şeyin önünde görüyoruz. Millet olarak şimdi birbirimizi daha iyi anlıyoruz. Biz Cumhuriyet’ten, devletten, vatanın bölünmez bütünlüğünden asla taviz vermeyeceğiz.”dedi.

KERKÜK’TE İŞGAL YAŞANIYOR

Türk Ocağı’nın Malatya’nın en önemli fikir ocaklarından biri olduğunu ve burada bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek sözlerine başlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Referandum süreciyle ilgili değerlendirme yapmadan önce Kerkük’te yaşanılan gelişmelerle ilgili birkaç şey söylemek istiyorum. Yanı başımızda büyük bir işgal yaşanıyor. Barzani Kerkük’e kendi bayraklarını astırdı. Barzani geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye geldi, Ankara ve İstanbul’da bayraklarını dalgalandırdı.Ziyaretin anlamını evet kampanyasının parçası olarak düşündük ama anlaşıldı ki Türkmen kenti Kerkük’ün işgali de konuşulmuş.Irak’taki siyasi boşluktan ve Türkiye’de referandum sürecinden faydalanılarak, buradaki ‘Evet’in ortağı Barzani, o bölgenin en büyük Türk şehri olan Kerkük’e kendi bayrağını çekiyor. Kerkük’te adeta Türkmenler yok sayılıyor” dedi.

KIT KANAAT İMKANLARLA ASTIĞIMIZ BRANDALARI SÖKÜYORLAR

“Anayasa sürecinde evet’i ve hayır’ı anlatanlar var.”diyen Ağbaba, “Biz kampanya sürecinde toplumun ayrıştırılmasını doğru bulmuyoruz. Haç ve hilalin mücadelesine kadar götürüldü. Sanki hayır verenler haçmış gibi bir anlam yüklenmeye çalışıldı. Biz kıt kanaat imkanlarla brandalar yaptırıyoruz. Ertesi gün belediye tarafından kesiliyor. Bu davranışı kınıyoruz. Hayır diyenlerin vergileriyle evet propagandası yapıyorlar.” dedi.

BÜTÇE YAPAMAYAN MECLİS Mİ OLUR?

Türk Ocağı üyelerine neden hayır dediklerini örneklerle anlatan Veli Ağbaba, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Neden Hayır diyoruz. Biz TBMM’nin yetkilerinin elinden alınmasına karşı çıkıyoruz. Milletvekillerini millet seçiyor, bakanlar milletvekillerinin arasından seçiliyor. Ama bu değişiklikle bakanlar meclisten seçilmeyecek. Milletvekillerinin bakanları denetleme hakkı ortadan kaldırılıyor.Meclisin bütçe yapma yetkisi başkana veriliyor. Dünya’nın hiçbir yerinde bütçe yapma hakkı bir kişiye verilmez. Kanun yapma hakkı da meclisten alınıyor. Bu kadar azalan yetkiye rağmen 550 olan milletvekili sayısı 600’e çıkarılıyor.Bu değişikliklerin neden yapıldığını anlamak mümkün değil” ifadelerini kullandı.

‘VALİYE GÖRME, MİT’E DUYMA, ASKERE VURMA’ DENİLDİ

Partili cumhurbaşkanlığı cumhurbaşkanının tarafsızlığını ortadan kaldıracağını kaydeden ve Dünya’da tek adamlıkla yönetilip mutlu huzurlu refahı yüksek bir ülke gösterilemez diyen Veli Ağbaba, “Geçmişte denenmiş, parlamenter sisteme geçilmiş. Şimdi parlamenter sistemden başkanlığa geçilmek isteniyor.Biz bu sistemi Recep Tayyip Erdoğan üzerinden tartışmıyoruz. Başka biri gelse ve yanlış biri olsa Türkiye ne olur? Recep Tayyip Erdoğan’ın hiç hatası olmadı mı? ‘Çözüm süreci yanlış’ dedik. Devlet illegal örgütle masaya oturursa doğru olmaz dedik. ‘Hayır’ dedik. STK’lar ‘biz bu süreci destekliyoruz’ dediler.. Akil adamlar davul zurnayla karşılandı. Toplumu etkilesin diye akil adamlar heyeti oluşturuldu. Cumhurbaşkanı , örgüt bizi istismar etti dedi.Valiye görme, MİT’e duyma, askere vurma denildi. Fakir fukara çocukları şehit oldu. 10 metre derinliğinde hendekler açıldı. Bir günde açılmış değil ki. Eskiden polis asker çatışmada ölüyordu, şimdi şehrin göbeğinde bombalar ile şehit oluyor.Bu nedenle yanlışları ortaya koyacak mekanizmaya ihtiyaç var. Tekrar aynı hataları yaşamak istemiyoruz” şeklinde konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Murat (6 yıl önce)
    Nasıl tek adamla yönetilen mutlu ülke yok dersin vekil efendi. ABD, İngiltere tek adamla yönetiliyor ve dünyanın en güçlü ve en mutlu ülkeleri bu ülkeler değil mi. söylerken yüzün de kızarmıyor.
    0
    0
    Yanıtla