SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şimdi Bu Kimden Kime 'Ödül'?!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da gittiği düğünde ateş açılması sonucunda ölen üniversite öğrencisi Begüm Kartal'ı öldüren ve verilen 16 yıl 8 aylık hapis cezası Yargıtay'ca az bulunarak bozulan katil sanığı için 5 yıllık tutukluluk süresi nedeniyle cezaevinden çıkması için tahliye talebinde bulunuldu.

Malatya'nın Battalgazi ilçesi Adagören köyünde, 28 Ağustos 2005 tarihinde bir bahçede yapılan kına gecesinde açılan ateş sonucu başına isabet eden kurşunla hayatını kaybeden Galatasaray Üniversitesi son sınıf öğrencisi Begüm Kartal'ı öldürdüğü gerekçesiyle Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılaması süren katil zanlısı Osman Ulu'nu avukatı Bayram Özcan, mahkemeye tahliye başvurusunda bulundu.

Av. Özcan, "Sanık Osman Ulu, 05.01.2006 tarihinde tutuklanarak ceza infaz kurumuna sevk edilmiş 5 yılı aşkın bir süredir tutuklu olup, halen tutukluluk hali devam etmektedir. Sanık Osman Ulu 5 yıl aşkın süredir tutuklu bulunduğundan ve halen yargılaması devam ettiğinden müdafii olduğumuz sanığın 5320 sayılı kanunun 12. Maddesi ve 5271 s. CMK 102. Maddesi gereğince tahliyesi gerekmektedir" denildi.

Mahkeme'nin dosya üzerindeki incelemesinin ardından karar vereceği öğrenildi.

Bu arada, Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada, 'Muhtemel kasıtla adam öldürmek' suçlamasıyla yargılanan Osman U. (24), 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Ancak karar Yargıtay tarafından ceza az bulunarak bozulmuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız