SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Şimdi Bu Neyin Oylaması?"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:16:34
A- A+ PAYLAŞ

AKP'nin milletvekili adaylarını belirleme çalışmaları kapsamında, STK'ların yöneticilerinin katılacağı, milletvekilleri de dahil 65 aday adayını oylayacağı "yoklama" bugün Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek. Bu arada, daha önce yapılan "yoklama" ve komisyon çalışmalarının ardından, 41 ismin elendiği, milletvekilleri ve aday adayı olan eski İl Başkanı Bülent Tüfenkci ile eski İl Kadın Kolu Başkanı Emine Akkurt'un, geçtiğimiz hafta "üst komisyon" tarafından değerlendirildikleri belirtilirken, son birkaç günde karar verilen ve 65 aday adayının oylanacağı belirtilen yoklamaya neden gerek duyulduğu merak konusu oldu.

Atatürk Spor Salonu'nda 09.00- 17.00 saatleri arasında yapılacağı, Malatya'daki 1011 derneğin ve 18 vakıfın yöneticilerinin yanı sıra ESOB'a bağlı 39 meslek odası ile TSO'nun 81 meclis üyesinin oy kullanabileceği belirtilen oylamanın, aday listelerinin seçim kuruluna verileceği 7 Nisan'a 2 hafta süre kala yapılması ve tüm aday adaylarının dahil edilmesinin değerlendirmenin "sil baştan" mı yapılacağı sorusunu akla getirdi.

AKP'ye, 7 Haziran'da yapılacak olan 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için mevcut 5 milletvekilinin yanı sıra eski il başkanı Tüfenkci ile eski İl Kadın Kolları başkanı Akkurt'un yanı sıra 58 kişi başvurmuştu. Partinin aldığı karar gereği 5 milletvekili ile 2 eski başkanın dahil edilmediği eğilim yoklaması 28 Şubat günü gerçekleştirilmiş, oy pusulaları parti genel merkezine gönderilmişti. Daha sonra Genel Başkan Yardımcılarından Yasin Aktay başkanlığında oluşturulan 4 kişilik komisyon, 65 aday adayından yine milletvekili ve eski başkanlar dışındaki 58'ini Ankara'da mülakata almıştı. Bu mülakatın sonucu 41 ismin elendiği, 17 ismin geçtiğimiz hafta Pazartesi- Cumartesi günleri arasında çalışan, 3 genel başkan yardımcısından oluşan Üst Komisyon tarafından değerlendirmeye alındıkları öğrenilmişti. Aday belirlemeye yönelik çalışmalar bu aşamada iken, geçtiğimiz Cuma günü, Ankara'da bulunan il başkanı bir açıklama yaparak, bu kez 65 aday adayının tamamının katılacağı bir oylamanın 23 Mart Pazartesi günü yapılacağını duyurmuştu. Katılımcıların en fazla 6 ismi yazabilecekleri belirtilirken, bu duyuru, birçok çevrede "Şimdi bu neyin oylaması? Daha önce yapılan temayül, mülakat, üst komisyon değerlendirmesi neydi?" soruları sorulmaya başlandı. 

Aday belirlemede son olarak kamuoyu yoklamalarının da değerlendirmeye alınacağı belirtilirken, STK'ların yöneticilerinin katılacağı oylamanın, bu yoklamaların yerine geçeceği de iddialar arasında bulunuyor.

Bu arada, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin de, AKP'nin sivil toplum örgütlerinin katılacağı oylamaya tepki göstermiş, "Oda başkanlarımızı da aramışlardır. Oğlun gibi evlendireceksin, kızın gibi gelin edeceksin, listeni yukarıda yapacaksın, arkasından esnaf ve sanatkar camiasına diyeceksinki, ‘Ben sandık koydum, siz geleceksiniz 65 kişinin içerisinde 6 tane milletvekili seçeceksiniz.’ Böyle bir düşünce olur mu? Aday adayları arasında 40’ınımı elemişsin, 20’sinimi elemişsin, kimsenin haberi yoktur. Esnaf ve sanatkar teşkilatını oyuncuk yapmaya hiçbir siyasi partinin hakkı yoktur. Esnaf ve sanatkar teşkilatları partiler üstüdür. Kimin milletvekili olacağını genel başkanlar belirliyor. Bugün seçilecek olanlar, açık söylüyorum;  milletin vekili olarak seçilmiyorlar, genel başkan vekili olarak seçilecekler. Genel başkan orada kimi listeye koysa, burada vatandaş gidip istediği partiye oyunu verecek.,’Esnaf ve sanatkar teşkilatları gelsin, kurduğum sandığa milletvekili belirlenmesinde oy atsın’ demek  kadar yanlış ve düşüncesiz, esnaf ve sanatkar camiasına karşı saygısızlık olur. Bunu da yapmamalarını ben diliyorum." diye konuşmuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız