SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Şimdi Daha Netiz.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:29:23
A- A+ PAYLAŞ
 
Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Yeni Malatyaspor, İstanbul ekibi Pendikspor ile Pazar günü sahasında oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tek antrenmanla sürdürdü.
  
Orduzu Pınarbaşı Tesisleri’nde, teknik direktör Gürses Kılıç yönetiminde gerçekleştirilen antrenmana sakatlığı devam eden Bülent Uzun katılmadı. Öte yandan sakatlığı bulunan defans oyuncusu Gökhan Sinanoğlu, takımdan ayrı düz koşu yaptı. Tecrübeli defans oyuncunun MR’ının çekildiği ve Pendikspor karşısında forma giymesinin zor olduğu öğrenildi.  Forvet oyuncusu Emrah Ekmekçi’nin kasığındaki gerilmelerden dolayı bandajla çalışmaya katıldı. 
  
Düz koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan antrenman, dar alanda kısa pas çalışmasının ardından yapılan taktik ağırlıklı top çalışmasıyla sona erdi. Antrenman boyunca teknik direktör Gürses Kılıç futbolcularla yakından ilgilenirken, oyuncuların keyifli oldukları gözlendi. Öte yandan takımın ligde kalmayı matematiksel olarak garantilemesinden sonra teknik direktör Gürses Kılıç tarafından kalan maçlarda değerlendirmeye alınacak olan bazı genç oyuncularda antrenmanda yer alırken, gençlerin istekli oldukları gözlerden kaçmadı. 
  
Antrenman esnasında basın mensuplarının sorularını cevaplayan teknik direktör Gürses Kılıç, ligde 4 hafta kaldığına dikkat çekerek, futbolcuların bu süreyi iyi değerlendirmeleri gerektiğini belirtti. Kılıç, ligde kalmayı matematiksel olarak garantilediklerini ifade ederek, “Aslında kazandığımız maçlar öncesindeki 2 maçta yaşanan düşüş, bizim dışımızda gelişen olaylardan kaynaklanıyordu. O dönemde de aslında kötü futbol oynamıyorduk. Fakat bazı eksikliklerden dolayı sonuca gidemiyorduk. Şimdi bir şeyleri oturup konuştuğumuzda daha net konuşabiliriz. Tabi tekrar bir ivme yakaladık. 10 kişiyle oynadığımız Konya Torku Şekerspor maçında önemli bir galibiyet aldık. Büyük bir üstünlük kurduğumuz bir karşılaşmaydı. Ardından yine bu ligin iddialı ekibi Ofspor’u deplasmanda ve istediğimiz gibi oynayarak yendik. Özellikle ikinci yarıda oyunu tutup, 3 puanı kazandık. Bu da önemli bir galibiyetti. Matematiksel olarak ligde kalmayı garantiledik. O açıdan bir sıkıntımız yok. Ama lig devam ediyor ve kalan 4 maç var. Bu 4 maçlık süreçte en önemli iş futbolu arkadaşlarımıza düşüyor. 4 haftalık süreyi iyi değerlendirmeleri gerekiyor. Forma bulanlar, bugüne kadar forma şansı bulamayıp, forma giyecekler olacak. Herkesin bu süreci çok iyi geçirmesi gerekiyor. Bazı şeyleri maçı görmeden çok fazla değerlendiremiyoruz. Ama oyuncu arkadaşlarımıza özellikle kalan haftaların kendileri adına çok önemli olduğunu anlatıyoruz. Türkiye’de maalesef ki transferler hep son haftalarda olur. Yanlışta olsa bu böyle. Oyuncu bu dönemde ne kadar iyi performans gösterirse, kendi hanesine artı yazacaktır. Bunu da futbolcu arkadaşlarımız biliyor. Umarım bundan sonraki süreci iyi değerlendirirler. Bizde onlar adına seviniriz. Bazı şeyleri tabi çok net biliyorlar. Ben onlar adına umutluyum."dedi. 
 
“ALT YAPIDAN GENÇ OYUNCULAR ANTRENMANLARIMIZDA YER ALACAK”
Tecrübeli teknik adam, alt yapıdan birkaç genç futbolcuya şans vermeyi düşündüklerini kaydederek, şunları söyledi: “Alt yapıdan çok fazla oyuncu alma şansımız yok. Çünkü çok küçükler. Burası için hemen alıp oynatabileceğini oyuncu sayısı o kadar az ki, o konuda sıkıntı yaşıyoruz. Ama onun dışında Pazartesi gününden itibaren alt yapı sorumlumuz Ergun Cengiz hocamızla görüştüm ve 3-4 oyuncu takımla birlikte antrenmanlara çıkacak. Bu 3-4 haftalık süreçte onların hem gelişimi hem alt yapının önünü açma adına hem de oradaki oyuncuların “bizimde yukarıya çıkma şansımız var” demeleri adına hamleler yapmaya çalışıyoruz. Yine onunla birlikte takımla birlikte idmanlara yaklaşık 2 aydır çıkan kaleci Mesut var. Bu süreçte kendisini değerlendirebiliriz. Yine Aliş bizle bir dönem antrenmanlara çıkmıştı. Ancak kendi gurubundaki maçta kırmızı kart görüp, 3 maç cezalı duruma düşmüş. Genç oyuncuların bu konulara çok dikkat etmesi gerekiyor. Bulabilecekleri fırsatları kendi adlarına yok etmesinler. Onun dışında elimizde forma şansı bulamayan oyuncular bu dönemde biraz daha maçların gidiş hattına göre forma şansı bulabilirler. Onunla ilgili net bir şey söylemem doğru olmaz. Ama bu süreç içerisinde bu konuları değerlendireceğiz.”
  
Pendikspor maçını da değerlendiren Kılıç, “Pendikspor, çok dirençli bir ekip. Beraberlik sayıları oldukça fazla. Direnç ve gol yememe açısından inanılmaz bir direnç gösteriyorlar. Pendikspor maçında gol bulursak, direncimiz artar. İnşallah erken bir gol buluruz. Erkenden bir gol bulursak, oyunu istediğimiz gibi oynar ve sonlandırırız” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız