SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şimdi de Bu!.

A- A+ PAYLAŞ

ADIYAMAN- Adıyaman ve Malatya illerinin Nemrut Dağı yollarının birleştirilmesi noktasında tartışmalar sürerken, AKP Milletvekili Şevket Gürsoy, iki il arasında imzalanacak protokole 'Evet' diyemeyeceğini söyledi.

Her iki ilin valilikleri arasında imzalanması planlanan yolların birleştirilmesi ile ilgili protokole tepkiler yükselmeye devam ediyor. CHP Milletvekili Şevket Köse'nin karşı çıkmasının ardından, AKP Milletvekili Hüsrev Kutlu, Adıyaman'ın menfaatleri doğrultusunda hareket edileceğini açıklamıştı. Son açıklama AKP Milletvekili Şevket Gürsoy'dan geldi.

Nemrut Protokolü ile ilgili olarak yazılı açıklamada bulunan Şevket Gürsoy, protokole 'Evet' diyemeyeceğini belirterek şu görüşlere yer verdi:

"Malatya bizim akrabalık bağımızın en fazla olduğu ildir. Dolayısıyla Malatya ile yapılan protokolleri ve anlaşmaları imzalarken, karşılıklı iyi niyet olduğu için, çok fazla pazarlık yapmayı ve çıkar ilişkilerini gözetmedik. Yani bizim suyumuzu istediklerinde siz de şunu bize verin gibi hesaplar içinde olmadık. Nitekim Çelikhan Çat Barajı suyunu Malatya kullanacağı zaman bizim Malatya'dan bir talebimiz olmamıştı. Eğer birine su lazımsa, yol lazımsa imkanlar ölçüsünde yardımcı oluruz. Bu bizim kültürümüzde var. Nemrut Protokolü ile yapılacak yolun Sincik ilçemize faydası olacağı kanaatindeydim. Turizmi de olumlu bir şekilde canlandıracağını düşünüyordum. Bunu basınımızla da paylaşmıştım. Daha önce iki defa Nemrut dağını Malatya'ya bağlama girişimlerinin olması, beni rahatsız etti. Bizim bütün iyi niyetimize rağmen, Malatya'da bunu hiç göremedik. Aksine Adıyaman
kamuoyunu inciten yaklaşımlar sergilediler. Bu yüzden artık bu protokole 'Evet' demem söz konusu olamaz."

Gürsoy, 2002'de CHP'den milletvekili seçilmiş, 2005'de parti değiştirerek AKP'ye katılmış, 2007'de de bu partiden parlamentoya gönderilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız