SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şimdi de 'Doğu Garajı' Olayı!

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:23:06
Şimdi de 'Doğu Garajı' Olayı!
A- A+ PAYLAŞ

Sancaktar Mezarlığı yanında eski Asfalt Şantiyesi'nin yerine inşa edilen ve 2.5 milyon liraya malolan Doğu Garajı'nın "kiralanması" ile ilgili Malatya Belediyesi'nin uyguladığı yöntem, ihaleden arzu edilen sonucun çıkmaması ve konunun yargıya taşınmasıyla birlikte iyicie "Arapsaçı"na dönerken, Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu'nun huzurunu kaçıran ve polisten yardım istenmesine yolaçan boyutlara da varılması endişeyle izleniyor.

BİR BAŞKA KATILIMCI GİRİNCE..

Edinilen bilgilere göre; Doğu Garajı'nda bulunan 48 işyerinin kiralanması için düzenlenen ve belediye şirketlerinden MOTAŞ'ın kazanacağı tahmin edilen, bu takdirde işyerlerinin hak sahiplerine dağıtılmasıyla sorunsuz tamamlanacağı düşünülen ihale bir süre önce yapıldı. Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Atay'ın başkanlığında yapılan ve muhammen bedeli 35 bin lira olarak saptanan dükkanların 3 yıllığına kiralanması ihalesine, MOTAŞ'la birlikte 6 talipli katıldı. MOTAŞ şirketi, açık artırma yoluyla yapılan ihalede 330 bin liraya kadar teklifini yükseltirken, ihale 450 bin lira teklif veren Örsan Öz adlı katılımcıda kaldı.

İhalede en yüksek teklifi veren ve ihaleyi kazanması beklenen katılımcının yeni kiralama koşullarıyla, buradan işyeri talep edenlerin karşısına çıkacağı endişesi, eski garajda da işyerleri bulunan ve kendilerini "hak sahibi" olarak da gören işyeri sahiplerini huzursuz ederken, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, fiyatı yüksek bulup ihaleyi onaylamayınca, ihale iptal edildi. Bunun üzerine, ihalede en yüksek teklifi veren katılımcı, yargıya gitti.

Garajın kiralama durumunun sürümcemeye girmesi, yolcu taşımacılığı yapan işletmecileri huzursuz ederken, sorunun bir an önce çözülmesi yolundaki girişimlerden sonuç alınamadı. Bunun üzerine, işletmevilerden oluşan kalabalık bir grubun geçtiğimiz hafta Cuma günü belediyeye giderek başkan Ahmet Çakır'la görüşmek istedikleri, bu sırada başkan yardımcısı Ertan Mumcu ile aralarında gerginlik ve tartışma yaşandığı, tartışmanın Çakır'ın makamında da sürdüğü, gerginlik üzerine belediyeye çok sayıda polis ekibinin çağrıldığı bildirildi.

Cuma günkü olayın yatışmasına karşın, sorunun çözülmemesi nedeniyle her an yeni gerginliklerin olabileceği öne sürülüyor.

ARŞİV FOTO: Belediye Başkanı Çakır, bir süre önce inşaat çalışmaları tamamlanan Doğu Garajı'nı basın mensuplarına gezdirmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız