SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şimdi de 'Eyalet Sistemi' Diyor

A- A+ PAYLAŞ

ANAVATAN Grup Başkanvekili ve Malatya Milletvekili Süleyman Sarıbaş, İçişleri Bakanlığı bütçesi üzerinde konuşurken, içişleri karışık olan bir ülkenin ekonomisi ya da dışişlerinden söz edilemeyeceğini belirterek, Türkiye'de suç oranının giderek artış gösterdiğine dikkati çekti.

Yılın 9 aylık bölümünde şahsa karşı 244 bin, mala karşı ise 354 bin suç işlendiğini anlatan Sarıbaş, toplam 600 bin olan suç sayısının yıl sonunda 800 bini bulacağını vurguladı. “Saat başı bir kişinin öldürüldüğü bir ülkenin iç barışından söz edilebilir mi?” diye soran Sarıbaş, suç artışında yoksulluğun artmasının etkili olduğunu savundu. Sarıbaş, “3 Y diyerek iktidara geldiniz. Siz bu 3 Y'yi, 6 Y yaptınız. Buna yalan, yağma ve yozlaşmayı da siz ilave ettiniz” dedi.

Türkiye'nin idari yapısının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini, mevcut yapının suçla mücadelede başarı sağlamadığını anlatan Sarıbaş, “İl sayısını 200'e çıkartıp illeri yeniden yapılandıralım. Belediye sistemini gözden geçirelim; eyaletse eyalet sistemini getirmekten korkmayalım. Gelişmiş ülkelerde var bu...” görüşünü ifade etti.

ANAVATAN'lı Sarıbaş, terörün belli bir noktaya geldiğini, iktidarın bu fırsatı değerlendirerek bölgeye ilişkin yatırımlara önem vermesi, şefkat elini uzatarak bölge insanını yeniden kazanması gerektiğini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız