SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şimdi de İmza Kampanyası

A- A+ PAYLAŞ

Anadolu Gençlik Derneği Malatya Şubesi tarafından Muharrem Ayı nedeniyle Aşure dağıtımı yapılırken ayrıca İsrail’i protesto için de İmza Kampanyası başlatıldı.

İMZA KAMPANYASI VE İLK İMZA..
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Malatya Şubesi'nin organizesi ile Yeni Cami önünde gerçekleştirilen Aşure dağıtımı ve imza kampanyasına Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Mehmet Kaya Asiltürk ile birlikte SP’den Belediye Başkan aday adayı olan Mehmet Yaşar Çerçi’de katıldı.

AGD Malatya Şube Başkanı Tayyar Emre, burada yaptığı açıklamada, "Malum olduğu üzere Mübarek Muharrem ayı içerisindeyiz. Muharrem ayı Hicri yılın ilk ayı ve Müslümanlar için çok önemli bir aydır. Muharrem ayının 10. günü aşure günüdür. Bu vesile ile Anadolu Gençlik Derneği Malatya Şubesi olarak her yıl mutat olarak aşure ikramı programı düzenlemekteyiz. Bu yıl da binlerce kardeşimize aşure ikramında bulunacağız " dedi.

Emre, başlattıkları imza kampanyasına ilişkin olarak da şunları belirtti:

“Filistin'de zalim saldırılar sürerken her gün çocuklar öldürülürken daha fazla konuşmanın veya faydasız diplomatik girişimlerin bir manası yoktur. Artık icraat zamanıdır. Artık bedel ödeme ve bedel ödetme zamanıdır. Bizler Anadolu Gençlik Derneği olarak Türkiye'nin İsrail'i kınamaktan daha fazlasını yapabileceğine inanıyoruz. Saldırıların hemen akabinde tüm şubelerimizle başlatmış olduğumuz seferberliği sürdürerek Filistin'e destek için imza kampanyası başlatıyoruz. Bu imza kampanyası çerçevesinde aşağıdaki müşahhas girişimlerin Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından yürürlüğe konmasını talep ediyoruz.

1-İsrail'le olan bütün askeri ilişkiler tek taraflı olarak iptal edilmelidir.

2-Büyükelçi, istenmeyen adam ilan edilerek ülkesine gönderilmeli. Türkiye'nin İsrail büyük elçisi de Türkiye'ye geri çağrılmalıdır.

3-Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 2004 yılında Amerika'daki Yahudi lobisinden aldığı cesaret ödülünü iade etmelidir. Türkiye, Ortadoğu'da kaos ve huzursuzluk çıkarmaktan başka bir amacı olmayan Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) eş başkanlığından derhal istifa ettiğini tüm kamuoyuna deklare etmelidir.

4-Türkiye'nin öncülüğünde sekiz İslam ülkesinin bir araya gelerek kurdukları D-8 harekete geçirilerek bölgede inisiyatif ele alınmalıdır.”

İsrail'in Filistin'e saldırısının durdurulması için imza kampanyasına ilk imzayı Saadet Partisi (SP) Malatya belediye başkan aday adayı Mehmet Çerçi attı.

BİR EYLEM DAHA..
Bu arada, ikindi namazından sonra da saat 14.00 sıralarında bu kez bir grup öğrenci, Soykan Meydanı'nda toplanarak, İsrail'i protesto etti.

Eylemde konuşan Ali Boran adlı öğrenci, "Terör örgütü İsrail kadın, çocuk ve yaşlı ayrımı yapmadan Filistin halkını hunharca katledmektedir. Zulüm, işkence ve eziyetler Filistinli mazlum ve mustazaf kardeşlerimizin üzerinde denenmektedir."dedi ve saldırılar bitinceye kadar tepki göstermeye devam edeceklerini bildirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız