SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şimdi de Karpuzcular Geldi!..

A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz hafta, kaldırım işgal ettikleri gerekçesiyle ceza uygulanan Tevfik Temelli Caddesi'ndeki manavların, sebze ve meyvelerini kamyonetlerle getirip döktükleri belediye önünde bu kez karpuzcuların eylemi vardı. Karpuzcular da kamyonetle getirdikleri karpuzları belediye önüne döküp eylem yaptılar. Belediyeden de eylemle ilgili bir açıklama geldi.

KARPUZLARI KIRDILAR..
Belediye Zabıtası'nın kendilerine yasak yerde faaliyet gösterdikleri ya da "seyyar satıcı" kaydı olmadığı halde satıcılık yaptıkları gerekçesiyle ceza kestiği belirtilen karpuzcular, bu duruma tepki gösterdiler ve geçtiğimiz haftaki eylemin bir benzerini gerçekleştirdiler.

Karpuz dolu kamyonetleriyle belediye önüne gelen karpuzcular, belediyeyi protesto içerikli sözler söyleyerek, karpuzlarını belediye önüne atmaya başladılar. Bu eyleme de polis müdahale etti ve satıcıların karşı koyması yüzünden arbede yaşandı.

Belediye Başkanı Cemal Akın'la görüşmek istediklerini söyleyen, ancak bu talepleri kabul edilmeyen eylemcilerden 5 kişi polis aracıyla belediye önünden uzaklaştırıldı.

Vatandaşların şaşkınlıkla izlediği eylemden sonra belediye önünde parçalanmış haldeki karpuzlar, temizlik işçileri tarafından süpürüldü, arkasından alan yıkandı.

BELEDİYE AÇIKLAMASI..
Karpuzcuların protesto eyleminin ardından Belediyeden de açıklama geldi. Belediye açıklaması şöyle:

"Belediyemiz Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, hemşerilerimizin daha rahat ve güvenilir bir şekilde alış veriş yapmalarını sağlamak amacıyla rutin denetimlerini sürdürmektedirler.

Zabıta ekiplerimiz tarafından 14 Ağustas Salı günü de şehir merkezinde emniyet ekipleri ile birlikte, gerek kaldırım işgalini önlemek, gerek sağlıklı ve hijyenik ortamda satış yapılmasını temin etmek, gerekse şehir içi trafik akışının düzenli olmasını sağlamak için yapılan kontroller sırasında, bazı seyyar esnafların Çevre Yolu Açıl İş Merkezi karşısında yasak bölge olarak belirlenen yerde satış yaptıkları ve trafiği aksattıkları tespit edilmiştir.

Belediyemiz Zabıta ekipleri tarafından yasak bölge olarak belirlenen yerde satış yapan sözkonusu seyyarlar hakkında işlem yapılmıştır.

Bu arada bazı seyyar esnaflar ekiplerimize bıçak çekerek tehdit etmiştir.

Emniyet ekiplerinin müdahale ettikleri sözkonusu şahıslar, daha sonra arabalarında kalan karpuzların bir kısmını yola atarak eylem yapmaya kalkmış, yine emniyet ekipleri tarafından müdahale edilerek, yaptıkları eyleme son verilmiştir.

Daha yaşanılabilir bir Malatya için çalışmalarını sürdüren Belediyemiz, Malatya ve Malatyalılar’ın menfaatleri doğrultusunda hizmet ve uygulamalarını hukuki çerçevede daime sürdürmeye devam edecektir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız