SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şimdi de ''Madde''nin Raporu Beklenecek

A- A+ PAYLAŞ

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Teşekkül oluşturarak uyuşturucu ticareti yapmak' iddiasıyla yargılanan Van eski milletvekili Mustafa B.'ın oğlu Hamit B.'ın daha önce "uyuşturucu kullanıcısı" olduğuna dair raporu gelen davasının son duruşmasında, araçtan çıkan maddelerin uyuşturucu olup olmadığı konusunda Adli Tıp Kurumu'ndan rapor istenmesine karar verildi.

Van eski Milletvekili Mustafa B.'ın oğlu Hamit B., şoförü Hüsnü Ö. ve Malatya'da uyuşturucu ticareti bağlantısı oldukları iddia edilen Ali K. ve Şevket Y.'in, 'Teşekkül oluşturarak uyuşturucu ticareti yapmak' iddiasıyla Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılandıkları davanın duruşmasına devam edildi.

Sanık avukatlarının katıldığı duruşmada, sanıklar Hamit B., Hüsnü Ö., Ali K. ve Şevket Y.'e ek savunma hakkı verilerek, gelecek duruşmada ek savunma için hazır bulunmaları, gelmedikleri takdirde ek savunma yapmaktan vazgeçmiş sayılacakları kararı alındı. Mahkeme heyeti ayrıca verdiği kararında, "Emanette kayıtlı uyuşturucu maddelerin niteliğine ilişkin olarak Malatya Adli Tıp Kurumu'nun onaylı örneği ekleneceği"ni belirtti.

Ayrıca, "Adli Tıp Kurumu 5. İhtisas Dairesi'ne gönderilerek, raporda adı geçen maddenin eroin, kokain ve ham afyon sakızının uyuşturucu madde sayılıp sayılamayacağı, ham afyon sakızının işlem görmeksizin uyuşturucu madde olarak tüketilip tüketilemeyeceği hususunda düzenlenecek raporun mahkemeye gönderilmesi" şeklinde karar aldı.

Mahkeme heyeti, duruşmayı ileriki bir tarihe erteledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız