SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şimdi de 'Mumcu'yla Sorunlu' İddiası!..

A- A+ PAYLAŞ

İnternet haber sitesi "Türk Time"de, Anavatan Partisi ile ilgili son kulisler aktarılırken, bu partinin genel başkan yardımcısı olan Malatya Milletvekili Miraç Akdoğan'ın da, genel başkan yardımcısı Erkan Mumcu ile sorunu olduğu yolundaki iddiaya yer verildi.

Talat Atilla tarafından yazılan kulis yazısında; partinin genel başkanı Mumcu'nun, iki genel başkan yardımcılığı koltuğu için MKYK'dan yetki aldığı, bu koltuklara AKP'den Tayyip Erdoğan'ı eleştirdiği için ihraç edilen Afyonkarahisar Milletvekili Dr. Mahmut Koçak ve yolsuzluk iddiaları ilgili sert konuşmaları nedeniyle yine aynı partiden ihraç edilen Hatay Milletvekili Fuat Geçen'in getirilecekleri, iki milletvekilinin bu koşulla ANAP'a gelecekleri iddiasına yer veriliyor. Aynı yazıda, Edip Safter Gaydalı'nın Mumcu ile olan fikir ayrılığı nedeniyle genel başkan vekilliği görevinden ayrıldığı, bu göreve de Mehmet Keçeciler'in getirildiği belirtildikten sonra, Malatya Milletvekili Akdoğan'ın adının geçtiği bölüm, "Dip not" olarak yazının altında yeraldı.

Bu bölüm şöyle:

"..DİP NOT : Türk siyasetinin önemli isimlerinden birisi olan Safder Edip Gaydalı'nın Anavatan'ın Genel Başkan Vekilliği görevinden kendi isteğiyle ayrılması kayda değer bir gelişmedir. Gaydalı, Anavatan'ın tabiri caiz ise en akil isimlerinden birisidir. Mumcu'la ciddi bir fikir ayrılığına girdiği biliniyor. Anavatan'ın teşkilat başkanı Miraç Akdoğan'ın da Mumcu ile bir problem yaşadığı da kulislerde konuşuluyor. Miraç Akdoğan, tam anlamıyla Erkan Mumcu'nun kankası denilecek bir siyasetçiydi!.."

AKDOĞAN'IN GENEL BAŞKANLARA TAVIRLARI..
Siyasete Anavatan Partisi'nden başlayan, daha sonra AKP'ye geçen, sonra tekrar Anavatan Partisi'ne dönen Malatya Milletvekili Miraç Akdoğan'ın, "genel başkanlarla ilişki" konusunda ilginç bir geçmişi bulunuyor.

Akdoğan, 1990'lı yılların ilk yarısında ANAP Malatya İl Başkanı iken, o dönem Turgut Özal'ın muhalefetine rağmen genel başkanlığa aday olan Mesut Yılmaz'ın yanında tavır koymuş ve bu tavrının karşılığını 1995'de milletvekili yapılarak görmüştü. Yılmaz'ın yakınında yeralan Akdoğan, 1999'da da listenin ilk sırasında yine milletvekili seçilmiş, daha sonra Yılmaz'a karşı muhalif olan Erkan Mumcu'yla birlikte hareket etmiş, 2002 seçimlerinden kısa bir süre önce ise Anavatan'dan istifa ederek AKP'ye katılmıştı. 2002 seçimlerinde "Erkan Mumcu" kontenjanından bu kez de AKP'nin listesinde yeralan ve 3. kez milletvekili seçilen Akdoğan, genel başkan Recep Tayyip Erdoğan'la ters düşen Erkan Mumcu ile birlikte AKP'den istifa edip, tekrar Anavatan Partisi'ne dönmüş ve genel başkan yardımcılığına getirilmişti. Akdoğan'ın şimdi de Mumcu ile sorunu olduğu yolundaki iddiaların ne kadar doğru olduğu da merak konusu..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız