SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şimdi de Ordu ve Polis Çatışıyor!

A- A+ PAYLAŞ

Mısır’ın başkenti Kahire’de göstericilerin İçişleri Bakanlığı’nı basmak istemesi üzerine önce polis ve göstericiler, daha sonra da ordu birlikleri ve polis arasında çatışma çıktı.

Polis ve ordu birlikleri arasındaki çatışmanın göstericileri korumak isteyen ordu birliklerinin İçişleri Bakanlığı’na girmek istemesi üzerine çıktığı belirtildi.

Çok sayıda yaralı olduğu belirtilirken, TRT’nin Mısır muhabiri Amr Temmen çatışmada ölenlerin olabileceğini söyledi.

Temmen, polisle askerler arasındaki çatışmaların şiddetli bir şekilde devam ettiğini bildirdi.

HÜKÜMET İSTİFA ETTİ

Mısır devlet televizyonu, kabinenin günlerce süren protesto gösterilerinin ardından resmen istifa ettiğini duyurdu.

Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek, gösterilerin şiddetlenmesi üzerine dün yaptığı açıklamada, hükümetin görevine son vereceğini belirtmişti.

ÖLÜ SAYSISI ARTIYOR

Mısır’ın başkenti Kahire’de dün gece boyunca süren gösterilerde çok sayıda iş yeri yağmalandı ve askeri araçlar yakıldı.

Kahire’de gösteriler bugün de devam ederken dün Tahrir meydanına gelen ordu birliklerinin meclisin önünde, valilik ve ana arterlerde konuşlandıkları görüldü.

Kahire’deki dün gece süren olaylarda halkın askerler lehinde sevinç gösterilerinde bulunmalarına rağmen, Tahrir meydanında ve opera binası yakınlarında iki askeri cip ile bir zırhlı personel taşıyıcının yakıldığı gözlendi.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre ABC Bank, Arap-Afrika Bankası, çeşitli bankalara ait ATM’ler ile Kahire’nin arka semtlerindeki bir çok mağazanın şubeleri yağma edildi. Göstericilerin dün akşam yaktıkları iktidardaki Ulusal Demokrasi Partisi’nin binasındaki yangının hale sürdüğü gözleniyor.

Askeri birliklerin, şehir merkezinde halkla yakın diyalog içinde hareket ettikleri görülürken, kentin bazı yerlerinde, yakılan araçların yolları kapaması nedeniyle ulaşımın sağlanamadığı görülüyor.

Mübarek’in bugün kurulacak yeni hükümet hakkında yapacağı açıklama Mısır halkınca merakla bekleniyor.

Ülke genelinde dün saat 11.00 itibariyle kesilen cep telefonu bağlantısı bugün açıldı. İnternet bağlantısıysa bazı kentlerde açılmasına karşın ülke genelinde halen erişim sorunları yaşanıyor.

Görgü tanıkları, polisin göstericiler yakınında ateş açtıklarını belirttiler.
Öte yandan, El Cezire televizyonu, İskenderiye kentinde 20'den fazla ceset olduğunu duyurdu.

KAHİRE’DEKİ HASTANEYE 30 CESET GETİRİLDİ

El Damardaş hastanesinden bir yetkili, hastaneye getirilen cesetlerden birinin 7, birinin de 4 yaşında çocuklara ait olduğunu söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız