SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şimdi de 'Paralelci' İlan Etti!

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:51:24
Şimdi de 'Paralelci' İlan Etti!
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, İnönü Üniversitesi yönetimini paralel yapıyla mücadele etmemekle suçlayarak, gereken adımların atılmasını istedi. İki yıl önce de üniversite yönetimini, 28 Şubatçı olarak nitelendiren Şahin'in değerlendirmelerinin, dönemsel koşullara göre değişmekte olması dikkat çekiyor.

ESNAF ZİYARETİNDE..

Milletvekili Şahin, beraberinde partililerle birlikte Yeni Camii Yanındaki Akpınar Caddesi üzerindeki esnafları ziyaret etti. Tek tek işyerlerine girerek esnafları ziyaret ederek, sorun ve talepleri dinleyen Şahin, bir süre vatandaşlarla birlikte çay ocağında oturarak sohbet etti.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Milletvekili Şahin, “Vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Gerçekten vatandaşlarımızın bize olan teveccühlerini, gündeme ilişkin değerlendirmelerini ve taleplerini her zaman alıyoruz. Gezmiş olduğumuz esnaflarımız, bize telefonla ulaşan vatandaşlarımız ve muhtarlarla yapmış olduğumuz toplantılarda özellikle okullarımızın ve üniversitemizin açılması nedeniyle Milli Eğitim hizmetleri ve bazı uygulamalarının sıkıntılı olduğu bize iletildi. Bunları muhatapları ile anıda görüşüyoruz. Özellikle bazı okullarda bize gelen duyumlar oldu, farklı okullarda farklı öğretmenler, hiçbir zaman hakları olmadığı halde öğrenci velilerinden veya öğrencilerden bazı malzemelerin alınması için paraların istendiği veya elektrik su noktasında paraların talep edildiği bizlere ulaştırıldı. Kesinlikle Milli Eğitim Müdürlüğümüzün böyle bir uygulamasının olmadığını, kesinlikle bir öğretmenin öğrencilerden kabul etmediğimiz konularda para istenmemeli. Devletin öğrencilerimize vermiş olduğu kitapların hepsi kaynak olarak yeterlidir. Okullarda elektrik, su, doğalgaz ve yakıt parasını devletimiz veriyor. Orda sanıyorum provakatif bir uygulamayı öğrenci ve velilerimize yansıtmışlar. Yanlış bir şey. Arıca devletin vermiş olduğu kitapların kaynak olarak yeterli olmasına rağmen bazı yayınevlerine rant devşirme adına yine öğrencilere yardımcı ders kitapları zorunluluğunu getirdikleri ifade edildi, bu da yanlış. Bizlere iletilen sorunlara mutlaka hızlı bir şekilde müdahale ediyoruz. Şuanda okullarımızda önemli bir sıkıntı yoktur” dedi.

Yurtlarla alakalı olarak öğrencilerden ve velilerden gelen talepleri de sonuna kadar takip ettiklerini ifade eden Şahin, “Bu konuda da başta Gençlik ve Spor Bakanlığımız olmak üzere, Kredi Yurtlar Kurumu’nca bu konuda ciddi çalışmalar yapılıyor. Elimizden geldiğince hiçbir öğrencimizi açıkta bırakmamak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Şahin, “Ülkemiz çok ciddi bir dönemden geçiyor, bir süreçten geçiyoruz. Sayın cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız, özellikle bu paralel yapı denen bu illetten her seferinde bahsetmesine rağmen, ama maalesef bugün Malatya’mızda başta üniversitemiz olmak üzere burayı kendilerine eylem alanı olarak düşünen bazı mihrakların olduğunu görüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız da, sayın Başbakanımız da, ülkenin üniter devlet yapısına, devletin bütün kurumlarına göz diken, buraya kadar 17 ve 25 Aralık günlerinde zuhur eden bu illet yapı, maalesef bugün İnönü Üniversitesi’nde kendilerine hayat bulmaya çalışıyorlar. Özellikle bazı kurumlarda bunlarla ilgili temizlik operasyonu yapılmasından sonra maalesef İnönü Üniversitesi’nde bana gelen bilgiler içerisinde alınan asistanlar başta olmak üzere atanan bazı dekanlarında o grupların piyonluğunu ve uşaklığını yaptıkları söyleniyor. Yanlış bir şey, gerçekten vahim bir olay. Cumhurbaşkanımıza karşı gerçekten sinsi planlar kuran bu anlayışı, o gibi yerlerde Cumhurbaşkanının atamış olduğu bir zatın bulunmuş olduğu mekanlarda hayat bulmuş olmalarını ben şiddetle lanetliyorum, kınıyorum. Dikkat etmeleri gereken konuların başında bu olması gerekirken, bugüne kadar sesimizi çıkartmadık, üniversitemiz bugüne kadar dostluk ve kardeşliğin tesis edilmiş olduğu enden üniversitelerden birisi olmasına rağmen, ama bu grubun orada cirit atmış olduğu, at oynatmış olduğu bir mekana dönüştürülmemeli. Bu konuda da ben insanların dikkatini çekmek istiyorum. Biz sahada almış olduğumuz hissiyatlara tercüman olmak zorundayız. Her şeye rağmen bugüne kadar biz sırtımızda taşımış olduğumuz bu insanlar bizi arkadan hançerliyorlarsa, bununla ilgili olarak cumhurbaşkanımızın ‘Gereğini yapın’ demesine rağmen, bunlarla ilgili çalışmalar yapılırken, maalesef İnönü Üniversitesi’ni kendilerine eylem alanı olarak seçmelerini de çok manidar buluyorum. Bunun için burada herkes üzerine düşen görevi yerine getirmelidir” ifadelerini kaydetti.

İKİ YIL ÖNCE DE "28 ŞUBATÇI" İLAN ETMİŞTİ..

Milletvekili Şahin, 2012 Temmuz ayında da, o günlerde rektörlüğe yeniden Prof.Dr. Cemil Çelik'in atanmasıyla ilgili değerlendirme yaparken, kendisine yakın bulmadığı üniversite yönetimini, 28 Şubatçılıkla suçlamış ve “Demokratik kurallar içerisinde bir takım kurumlarımızın yapmış olduğu çalışmalar içerisinde yapılan bir seçim var. Seçimle beraber 1’inci sırada bulunan arkadaşımızı Cumhurbaşkanımız atadı. Elbette hak eden kimse başta üniversite camiasından oy kullananlar için oylarının rengine saygı gösteririz. Hayırlı olsun diyeceğiz. Gönül ister ki demokratik hukuk devletinin işlemiş olduğu bir ülkedeyiz, bugüne kadar bu şehir Üniversiteden çok çekti. Üniversite ile halk barışık olmadı. Beklentimiz inşallah bundan sonra geriye kalan 4 yıllık süre içerisinde hala 28 Şubat’ın ayak izlerinin devam ettiği bir Üniversite görmekteyiz. Artık Türkiye Cumhuriyeti demokratik hukuk kuralları içerisinde idare edilen bir yönetim anlayışı ile hükmediliyor. 28 Şubatlar, Darbeler, Ergenekonlar buna benzer bir takım kirli oyunların tezgahlanmayacağı bir sürece girdik. Üniversitemizin daha iyi bir noktaya gelmesini temenni ediyorum. Gelen rektörümüz kim olursa olsun bizim hayırlı olsundan başka bir şey deme şansımız yoktur” demişti.

Bu dönem üniversite yönetimini "paralelci" ilan eden Şahin'in, üniversite yönetimi ile ilgili değerlendirmelerinin,dönemsel olarak değişim göstermesi dikkat çekiyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız