SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Şimdi de Parka mı Göz Diktiniz?''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Meclisi'nin, "trafiği rahatlatmak için yolu genişletme" gerekçesiyle Vilayet arkasındaki 65 yıllık parkı küçültecek, birçok ağacının kesilmesine yolaçacak kararına, bazı sivil toplum örgütlerinden tepki geldi.

Malatya Belediye Meclisi'nde çoğunluğu bulunduran AKP'lilerden, "işi bilen" bir mimar ve çevre mühenhisinin de aralarında bulunduğu 3 üyesinin, muhalefetle birlikte "red" oyu vermesine rağmen kabul edilen yol genişletme gerekçeli parkı küçültme kararına karşı çıkan temsilciler, Vilayet Parkı'nda ortak bir basın açıklaması yaptılar.

Malatya'da Malatyalılar Derneği Başkanı Erdal Karabağ'ın okuduğu basın açıklamasında şöyle denildi:

"Malatya'da son aylarda ortaya çıkan olumsuzluklar, Malatya'da yaşayan herkesi canından bezdirecek duruma getirmiştir.

Malatya'da çarpık kentleşmenin önüne geçmesi gerekenler, bu çarpıklığı daha da körüklemektedirler, içinden çıkılmaz bir duruma getirmektedirler.

Birileri çıkıp;

"Sümerbank'ın karşısındaki arazileri yeşil alan olarak bırakıp, parklara dönüştüreceğiz" diyen Malatya Belediyesine "Efendiler, madem park yapacaktınız, niye ağaçları kesip o güzelim yeri çöle çevirdiniz?" demesi gerekir.

Yine aynı belediye yetkililerine dönüp "Madem soykan parkının yerini meydan yapacaktınız,niye buradaki asırlık çınarları kestiniz?" demesi gerekir.

Şimdi ise yine birileri çıkıp yüksek sesle ;

"Efendiler yol genişletme bahanesi ile ağaç katliamı açığını gideremediniz de,şimdi hükümet binası arkasındaki parka mı göz diktiniz? Buradaki ağaçları da kesip,katliamınızı sürdürmek mi istiyorsunuz?"..

Evet. Bunları demesi gerekir. Diyen çok ama aldırış eden yok. Nerede o sağduyulu belediye yönetimi?

Malatya Belediyesi bu uygulamaları ile bir iki yıla kalmaz, il merkezinde tak bir ağaç bırakmayarak, yeşil Malatya'mızı sahra çölüne döndürmek istemektedir.

Biz aşağıda imzası bulunan sivil toplum kuruluşları olarak Malatya belediyesine sesleniyoruz.B u katliamı derhal durdurup, kestiğiniz her ağaç için iki ağaç dikiniz.Aksi halde Yeşil Malatya'mızın yeşilliğine kıyan tek belediye yönetimi olarak tarihteki yerinizi alacaksınız.

Malatya kamuoyu bu konuya sizden açıklık getirilmesini bekliyor."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız