SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şimdi de Yağmalanıyor!

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:08:29
Şimdi de Yağmalanıyor!
A- A+ PAYLAŞ

Ağustos ayındaki kararname ile Kamu Güvenliği ve Düzeni Müsteşarlığına atanan Malatya Eski Valisi Ulvi Saran tarafından henüz mahkeme süreci ve yargı kararı beklenmeden yüzlerce polisle basılıp boşaltılan ve kaderine terkedilen Vilayet Park’taki bodur süs ağaçlarının çalındığı öğrenildi.

210 ağaç çalındı

Park işletmecisinin mahkeme sonuçlanmadan tahliye edilmesinden sonra, Vilayet Park korumasız ve bakımsız bırakılırken, bu tavrın sonucu olarak Vilayet Park'da bulunan 296 limon çamı  - şimşirden oluşan bodur süs ağaçlarından 210 tanesi sökülerek çalındı. Boşaltılmadan önce parka mini bodur ormanlık havası veren süs ağaçlarının kimliği belirlenemeyen şahıs veya şahıslarca gece geç saatlerde sökülüp götürüldüğü belirtiliyor. 

Vilayet Park’ta yüzlerce süs ağacının çalınmasına ilişkin polise şikayette bulunulduğu ve polisin soruşturma yürüttüğü öğrenildi. 

Uyuşturucu bağımlıları ve alkoliklerin mekanı haline geldi

Kiraya verildiği 1981 yılından bu yana Malatya halkının yanı sıra 100 bini aşkın turiste de ev sahipliği yapan Malatya merkezdeki tek yeşil alan olan Vilayet Park, Malatya Valiliği’nin park işletmecisini tahliyesinin ardından tamamen sahipsiz kalırken, gündüz saatlerinde bile uyuşturucu satıcı-kullanıcıları ve alkoliklerin mekanı haline geldi.

Malatya Polisi, geçtiğimiz Cuma günü park içinde gündüz saatlerinde 3 uyuşturucu satıcısını gözaltına alırken, sahipsiz Vilayet Park, gündüz saatlerinde bile vatandaşlar için tehlikeli bir mekan haline geldi. Polis telsizlerinde ise Vilayet Park’ı adeta mesken tutan tinerci, bağımlılara yönelik sık sık yapılan anonslar gözlemleniyor.

Haber –Foto: Güler Hazar

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız