SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şimdi İkisi de Tutuklu!

A- A+ PAYLAŞ
 
"İnternet Andıcı" davasında tutuklanan emekli Orgeneral Hasan Iğsız'ın 2. Ordu Komutanı olduğu dönemde İnönü Üniversitesi'nde katıldığı törende AKP'nin yalnız bırakılması çağrısı yapılmıştı. 
 
Emekli Orgeneral Hasan Iğsız'ın 2. Ordu Komutanı olduğu dönemde katıldığı İnönü Üniversitesi'ndeki  2007-2008 akademik yılı açılış töreninde şuanda Ergenekon'dan tutuklu bulunan dönemin rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu ve Galatasaray Üniversitesi Anayasa Hukuku Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necmi Yüzbaşıoğlu tarafından açıklama ve çağrılar yapılmıştı.  Ergenekon'dan halen tutuklu bulunan İnönü Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, "Ülkemizin ulusal ve uluslararası düzeyde çok önemli sorunları olmasına rağmen ve bu sorunların hiçbiri mevcut anayasadan kaynaklanmıyor iken son günlerde anayasa değişikliği ile toplumun gündemi gereksiz yere işgal edilmektedir. 'Sivil Anayasa yapıyoruz' diyorlar ama 1960 ve 1982 Anayasaları'nın da akademisyenler tarafından yapıldığını görmezden geliyorlar. 'Yeni Anayasa'yı halk oyuna sunarak halkın desteğini de alacağız' diyorlar ama 1982 Anayasası'nın aldığı yüzde 92'lik halk desteğini görmezden geliyorlar. Üniversiteler bir topluma ışık tutan ve yol gösteren deniz fenerleri gibidir. Bu fenerleri izlemezseniz, bu fenerleri dikkate almazsanız gemilerinizle, gemiciklerinizle karaya oturursunuz" demişti. 
 
AKP'Yİ YALNIZ BIRAKIN ÇAĞRISI 
Aynı toplantıda "Anayasaların Önemi ve Değişikliğine İlişkin Tartışmalar" konulu bir ders veren Galatasaray Üniversitesi Anayasa Hukuku Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necmi Yüzbaşıoğlu, AKP'nin yeni Anayasa konusunda yalnız bırakılması çağrısında bulunarak, "İzlenmesi gereken yol bu noktada AKP'yi yalnız bırakmaktır. Bu günaha ortak olmamaktır. Bunu tartışmak bile onların bu süreci devam ettirmesine katkı sağlıyor. Hazırlanan her metin ne manaya geliyor? 'Bakın Barolar Birliği de hazırladı, TÜSİAD da hazırladı, üniversiteler de hazırladı. Onlar da bir metin hazırladığına göre demek ki Türkiye'nin buna ihtiyacı var' diyecekler. Bu, onların tezini güçlendiriyor. Madem kendi başlarına yola çıkmışlar, bu sürecin başka türlü kesilme yolu yoktur. AKP kendisi ile yalnız bırakılmalıdır. O da bunu fark edip bundan vazgeçmelidir" diye konuşmuştu. 
 
Prof. Dr. Necmi Yüzbaşıoğlu, konuşması esnasında 27 Mayıs darbesini oluşturan şartların bugün de oluşabileceği iddiasını ileri sürerek, "Seçimlerden gelen 'çoğunluk her istediğini yapar' anlayışına yakın bir anlayış. Bu anlayışın bizi 27 Mayıs'a götürdüğünü gördük. Gözümüz o kadar kara. Bu kadar tecrübeyi saf dışı bırakabiliyoruz. Tarihten ders almıyoruz diye düşünüyorum" ifadelerini ileri sürmüştü. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız