SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Şimdi İstihdam Bekliyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da açılan gezici araç içindeki makinelerde tekstil kursunu tamamlayanlara törenle sertifika verildi.

Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen sertifika töreninde, İş-Kur, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Ticaret Borsası (TB) İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçılar Birliği (İHKİB), Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) işbirliği ile açılan tekstil kursuna katılan 17 kursiyere sertifikalarını yetkililer verdi.

Sertifika töreninde konuşan İş-Kur Müdürü Yaşar Karataş, mesleki eğitimlerinden çok farklı olan tekstil elemanı yetiştirme kursu ile diğer kuruluşların işbirliği çerçevesinde farklı bir eğitim uygulandığını dile getirip, emeği geçenlere teşekkür etti. Gezici bir araç içerisine konan makinelerle farklı bir eğitim verildiğini, değişik bir uygulama olduğuna dikkat çeken Karataş, "İş adamlarından ise bu eğitilen kursiyerlerin istihdamını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

ABİGEM Malatya Müdürü Murat Ocak de, ABİGEM olarak yaptıkları çalışmalardan kısaca söz edip, bu tür kursları organize etmeye devam edeceklerini aktardı.
İhracatçılar Birliği Eğitim Birimi'nden öğretmen Orhan Seviğ de, 2,5 ay süren kursta kursiyerlere en iyi eğitimi vermeye çalıştıklarını belirtti.

Konuşmalardan sonra, kursiyerlerin sertifikalarını, İş-Kur İl Müdürü Yaşar Karataş, Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu üyeleri Yalçın Geyik ve Selahattin Dağıstanlı, Ticaret Borsası Başkan Vekili Gürsel Özbey, Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi Malatya Müdürü Murat Ocak, GAP Tekstil Müdürü Ali Cüreoğlu ve Tekstil fabrikası temsilcisi Selahattin Kocağa verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız