SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Şimdi Malatya Zamanı'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi genel sekreteri Avukat Ali Yıldırım, "Biz Malatyalılardan Malatya'nın sakini değil sahibi olmalarını istiyoruz" dedi.

Yıldırım'ın basınla yaptığı toplantıya ilişkin olarak yayınlanan bülten şöyle:

"T.C. İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nün 19.03.1998 tarih ve B050MAH.750000/50042 sayılı genelgesi ile Türkiye’de başlatılan Yerel Gündem 21 Programı tarafından bugüne kadar yürütülen çalışmalar, 5393 sayılı Belediye Kanunu’ndaki Kent Konseyi’nin uygulamaya geçirilmesi ile Kent Konseyi bünyesine alınmıştır.

Bu kapsamda Malatya Kent Konseyinin işleyişi ve faaliyet alanları ile ilgili kamuoyunu bilgilendirme amaçlı Kent Konseyi Genel Sekreterliği tarafından Kent Konseyi Fethi Gemuhluoğlu Toplantı Salonunda basın mensubu temsilcilerinin davetli olduğu kahvaltılı bir toplantı düzenlendi.

Toplantıya Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Avukat Ali Yıldırım’ın ev sahipliğinde televizyon, radyo ve yazılı basın mensupları katıldılar.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Genel Sekreter Ali Yıldırım daha önce Yerel Gündem 21 projesi olarak hizmet veren Genel Sekreterliğin Belediye Kanunu 76. madde ile artık tüzel bir kimlik kazandığını ve daha geniş kapsamlı katılım ile çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

Yıldırım, Şimdi Malatya Zamanı Projesi ile Malatyalılardan bir tek istekleri olduğu ifade etti: “Biz Malatyalılardan Malatya’nın sakini değil sahibi olmalarını istiyoruz” dedi.

Kent Konseyi çatısı altında tüm sivil toplum kuruluşları ve diğer kurumlar ile koordineli bir şekilde devamlı fikir alışverişinde bulunacaklarını, çocuklarımız ve daha güzel bir Malatya için projeler üreteceklerini belirtti.

Hedeflenen ve planlanan çalışmaların, projelerin uygulanmasında basının ne kadar önemli olduğunu belirten Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Ali Yıldırım, kent sakinlerinin destekleri kendileri için ne kadar önemli ise projelerin gerçekleşmesi için basın mensuplarının desteklerinin de gerekli temel unsurların başında geldiğini söyledi.

'Biz bu şehri atalarımızdan miras almadık, çocuklarımızdan emanet aldık' diyen Ali Yıldırım, “Çocuklarımıza emaneti layıkıyla teslim etmek için hangi dünya görüşünde ve hangi etnik görüşte olursak olalım, kadın erkek, engelli engelsiz, genç yaşlı fark etmeden, bulunacağımız meclis ve gruplarda düşüncelerimizi paylaşalım. Artık söylenen toplum olmayalım, Kent Konseyi'nde beraber söyleyelim.''dedi

“Şimdi Malatya Zamanı” ile artık negatif düşünceleri bir kenara bırakarak olumlu düşünmeye başlamanın zamanı geldi, diyen Yıldırım, bütün hemşerileri Konsey bünyesinde bulunan çalışma grupları ve meclislere üye olmaya ve Malatya için birlikte çalışmaya davet etti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız