SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şimdi Okullu Olduk..

A- A+ PAYLAŞ

3 aylıkyaz tatili bitti, 16 milyon öğrenci bugün çalan zillerle ders başı yaptı. Bu yıl öğrenciler daha az ders işleyecek, sosyal etkinliklere daha çok zaman ayrılacak.

Türkiye'de bugün okullarda ders zilinin çalmasıyla 16 milyon'a yakın öğrenci ve 600 bin öğretmen sınıflardaki yerini aldı.

2010-2011 yılında ilköğretime kaydını yaptıran 1 milyon 226 bin öğrenci ilk kez okulla tanıştı. Ama onlar okul yolunu 14 Eylül Salı günü uyum programıyla öğrendi bile.

Okul öncesinin zorunlu olduğu il sayısı da bu sene 32'den 57'ye yükseldi. Bu kapsamda 1 milyon 100 bin anakokulu öğrencisi de ana okulunun yolunu tutacak.

Bu yıl ilköğretimde önemli değişiklikler de var. Ders saatleri değiştiği için yeni öğretim yılında öğrenciler daha az ders işleyecek, sosyal etkinliklere daha fazla zaman ayıracak. İlköğretimde Türkçe, Hayat Bilgisi, Fen dersleri birer saat azaltıldı. Bunun yerine ilk üç sınıfta beş, 4 ve 5. sınıflarda 4 saat serbest etkinlik dersi konuldu.

Geçen yıllarda olduğu gibi ders kitapları yine öğrencileri sıralarında bekliyor olacak. Milli Eğitim Bakanlığı ilk, orta ve açıköğretim öğrencilerine yaklaşık 194 milyon ders kitap dağıtacak.

Bu ders yılında Ermeni okullarının ders kitapları da ücretsiz verilecek. Toplam 317 milyon lira harcanan kitapların öğrenci başına kitap maliyeti ise 21 lira 43 kuruş.

Öğrenciler için ilk mola 28 Ocak'ta yarı yıl tatili ile verilecek. 2010-2011 eğitim yılı 17 Haziran 2011'de sona erecek.

ÇAKIR BAŞARI DİLEDİ..

Bu arada Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ders yılının başlaması dolayısıyla yayınladığı mesajda şöyle dedi:

"Çocukların ve gençlerin geleceğini şekillendiren eğitim süreci toplumun geleceği için büyük bir önem taşımaktadır. Bilginin yön verdiği çağımızda, ülkemizin gelişmesi ve ilerlemesi için tek koşulun bilgiyi üreten ve paylaşan, insanlığın yararına sunabilen, çalışkan ve üretken nesiller yetiştirebilmektir. Ülkelerin en büyük serveti eğitimli insan gücüdür.

Yarınlarımızı emanet edeceğimiz çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim alabilmeleri için Malatya Belediyesi olarak yoğun bir gayret göstermekteyiz.

Belediye olarak geçen yıldan buyana 28 okulumuzun bahçesini asfaltladık. 38 okulumuza da Bahçe Satranç sahası yapıldı. 16 Anaokulunun da bahçe dolguları ile peyzajı belediyemiz tarafından yapıldı. Bu çalışmalarımız imkanlarımız dahilinde devam edecektir.

Ayrıca Malatya Belediyesi Sanat Merkezinde çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik sosyal etkinlikler düzenlenmektedir.

Yeni Eğitim Öğretim yılının başta öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz olmak üzere, Malatyamız’a ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız