SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şimdi Sıra Bu Parkta mı?

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:58:24
Şimdi Sıra Bu Parkta mı?
A- A+ PAYLAŞ

Kanalboyu'nda bulunan ve Malatya Şehir Merkezi'nde kalan son yeşil alan olan İsmet Paşa Parkı (Hürriyet Parkı) içindeki Nikah Salonu'nun bulunduğu alan, kütüphane yapılmak üzere Belediye Meclisi'nin aldığı bir kararla Kültür ve Turizm Bakanlığı'na tahsis edildi. Muhalefet ve bağımsız üyeler, şehir merkezinde kalan tek yeşil alana kütüphane binası bahanesiyle göz dikildiğini belirterek tepki gösterirken,  nikah salonunun bulunduğu 3 dönümlük alanın Kültür ve Turizm Bakanlığı'na  tahsisi AKP'li üyelerin oylarıyla kabul edildi. Belediye Meclisi ayrıca, AVM'nin yanında bulanan Malatya Girişim Grubu'na ait alanın, konut + sağlık tesisi + ticari alan+ turistik tesis alanı olan imar planının, İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmsenin ardından plansız alana düşen söz konusu yerin  ticari alan +konut alanı olarak değişitilmesini içeren imar plan değişikliği talebini ise dosya üzerindeki incelemenin sürdüğü gerekçesiyle erteledi.

Belediye Meclisi,son meclis toplantısının 1. oturumunu Başkan Vekili Mehmet Şehitoğlu başkanlığında gerçekleştirdi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından gündem dışı verilen teklifler okunarak gündeme alındı. 

Belediye Meclisi’nde daha önce kütüphane yeri olarak imar plan tadilatı yapılması kabul edilen ve yeni yapılan Nikah Sarayı’na taşınacak olan mevcut Nikah Salonu alanının Kültür ve Turizm Bakanlığı’na tahsis edilmesi kararlaştırıldı.

Moran: Devlet rant peşinde koşmamalı

Gündem maddesi üzerinde söz alan Belediye Meclisi'nin bağımsız üyesi Mehmet Moran, söz konusu tahsis kararına sert tepki gösterdi. Malatya'nın göbeğinde değeri yüksek yeşil bir alana yapılacak kütüphane binasının onlarca ağacın da kesilmesi anlamına geleceğini belirten Moran, "Kamusal menfaatler izlenirken devlet rant peşinde koşmamalı. Turizm Bakanlığı'na verilecek olan bu alan çok değerli ve rantı yüksek bir yer. Bir yere kütüphane yapılıyorsa, amaç kitapları rafa dizmek değil, halkın yararlanmasını sağlamaktır. Oranın yerine şehrin birçok noktasına kütüphane yapılabilir ve halkın da bunlardan yararlanması sağlanır. Amaçlanan bu hizmet için Malatya'da birçok arazi vardır ve oralara yapılabilir. Böylece şehir merkezinin akciğeri konunumunda bulunan Kanalboyu'ndaki bu ağaçlar da kesilmez" dedi.

Aksoğan: Bir tek ağacın kesilmesine tahümmülümüz yok

Meclisin bir diğer bağımsız üyesi Av. Fatma Betül Aksoğan ise kütüphane yapılmak istenen yerin Malatya merkezde kalan tek yeşil alan olduğunu belirtti. Aksoğan "Normal şartlara altında kimse kütüphane yapımına karşı değil. Ancak,istenen kütüphanenin buraya yapılması ağaçların kesilmesi anlamına geliyor ki bizim artık bir tek ağacın kesilmesine tahammülümüz yok. Buna özen gösterelim" diye konuştu.

"Malatya'nın büyükşehir olduğunun farkında değilsiniz"

Gündem maddesi üzerinde söz alan bir diğer meclis üyesi Doğan Ağdaş ise, belediye yönetiminin Malatya'nın büyükşehir olduğunu henüz idrak edemediğini savundu. Ağdaş, kentte onlarca arazinin imara açıldığını hatırlatarak "Siz şehirde bu kadar arazi imara açıyorsunuz da neden kütüphane alanı ayırmıyorsunuz? Madem kütüphaneye ihtiyaç var, imara açtığınız yerlerde kütüphane, sosyal tesis, yeşil alan planlamasını da yapmalısınız. Siz gelip hali hazırdaki yeşil yerlere göz dikiyorsunuz.  Bir şehri yaşanılır kılan unsurlar da geniş caddeler, parklar, yeşil alanlar, sosyal tesislerdir" dedi.

Eleştirileri yanıtlayan Başkan Vekili Mehmet Şehitoğlu ise, ağaçların kesilmeyeceğini, mevcut nikah salonunun yerine yeni bina yapılacağını savundu. 

"Buna kargalar güler"

Şehitoğlu'nun bu cevabı üzerine söz alan Bağımsız Üye Mehmet Moran, "Hiç bir ağaç kesilmeyecek diyorsunuz ama burada mimar, inşaat mühendisi arkadaşlar var. Ben saygım gereği gülmeyeceğim ama bu dediğinize kargalar gülecek" diye cevap verdi.

1200 metrekare inşaat alanı olacak

CHP'li Günnur Tabel ise inşaat alanının kaç metre kare olduğunu sorarken, Tabel'e Emlak İstimlak Müdürü yanıt verdi. Müdür Mesut kaya, söz konusu alanın toplamda 3 dönüm olduğunu, kütüphane binası için bin 200 metrekare inşaat alanı yapılacağını belirtti. Bunun üzerine yeniden söz alan Günnur Tabel, çekme mesafesi ile birlikte bölgede onlarca ağacın kesileceğini belirtti. 

Yaşanan tartışmaların ardından İsmet Paşa Parki içinde bulunan Nikah salonunun yerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı'na tahsisi AK Partili üyelerin oylarıyla kabul edildi.

Vakıf Parkın adı değişti

Belediye Meclis toplantısında bulanan ve Vakıf Park adıyla bilinen parka da 1992 yılında şehit olan Er Tuncay Göksu'nun adı verilmesi kararlaştırılırken,  Kırgızistan’ın Batken Belediyesi ile kardeş şehir olunması da onaylandı.

Belediye Meclis toplantısında ayrıca Fahri Kiğılı Vakfı Kız Kur’an Kursu inşaat projesine ortak olunması da kabul edilerek 25.000 TL yardımda bulunulması kararlaştırıldı.

OSB'ye yüzde 12 ortaklık

Belediye Meclisi'nde, kurulum çalışmaları süren Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis heyeti içinde yer alınması da kararlaştırılarak yüzde 12 ortaklık payı ile ortak olunması oy çokluğu ile kabul edildi.

Malatya Belediyesi olarak Tarıma Dayalı İhtisas Besi OSB Müteşebbis Heyeti içerisinde yer alınması da kabul edilerek yüzde 12 ortaklık payı ile ortak olunması onaylandı.

İkinci oturum Cuma'ya

Belediye Meclis Mart ayı olağan toplantısı, 7 Mart Cuma günü saat 14.00’da yapılacak 2. Birleşimle tamamlanacak. Ayrıca 2009-2014 döneminin son Belediye Meclis Toplantısı olması dolayısıyla da 2. Birleşim öncesi Belediye Başkanı Ahmet Çakır tarafından Belediye Meclis Üyelerine öğle yemeği verilecek.

HABER-FOTO: Güler HAZAR, yenimalatya.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız