SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Şimdi Standart Üstüyüz''

A- A+ PAYLAŞ

Tam bir yıl önce gizli kamerayla kaydedilen şiddet görüntüleriyle gündeme gelen Malatya 0-6 Yaş Grubu Sevgi Çocuk Yuvası'nda aradan geçen bir yıl sonra hizmetin standartların üzerinde olduğu bildirildi.

Malatya Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan, yaşanan şiddet görüntülerinin kendileri için bir ders olduğunu söyleyerek, önce yuvanın adını 'sevgi' koyduklarını, sonra da iyi bir hizmet anlayışı yerleştirdiklerini bildirdi.

Çocuk Yuvası'nda önceki koğuş sitemini kaldırılarak, yerine oda sisteminin yapıldığını anlatan Konan, banyoların toplu olarak değil, her odanın kendisine özel banyosu bulunduğunu söyledi. Daha önce yuvada 6 bakıcı kadın bulunduğunu aktaran Konan, "Şuanda yuvada çocuk gelişimi bölümlerinden mezun toplam 20 tane bakıcı anne çalışıyor. Bakıcı anneler sadece çocukların bakımıyla ilgileniyor. Temizlikçi elemanlarsa sadece temizlik işiyle uğraşıyor" şeklinde konuştu.

Yuvadaki tüm hizmetlerin standartların üzerinde verildiğini söyleyen Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan, 3 ayda bir bütün kurum personeline hizmet içi eğitim semineri verildiğini kaydetti.

Konan, yaşanan talihsiz olaydan sonra yuvaya gösterilen ilginin ve alakanın şuanda olmadığını dile getirerek, "Gösterilen ilgi yetersiz. Ancak eski bayramlara göre, gelen ziyaretçi sayısında artış var. Toplumun her kesiminden destek bekliyoruz. Çocuklara sevgiyi hep birlikte verelim" çağrısında bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız