SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Şimdiden Davet Ediyorum..'

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Cemal Akın, 16- 20 Temmuz tarihleri arasındaki 16. Malatya Fuarı ve Uluslararası Kültür Sanat ve Kültür Festivali'nin genel programı ile ilgili bir açıklama yaptı.

Belediye Basın Bürosu aracılığıyla yayınlanan konuya ilişkin bülten şöyle:

"Malatya Belediyesi Fuarcılık A.Ş. tarafından organize edilen 16. Malatya Fuarı & Uluslar arası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali bu yıl 16-20 Temmuz tarihleri arasında yapılacak..

Malatya’nın en önemli organizasyonlarından bir tanesi olan Malatya Fuarı & Uluslar arası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali ile ilgili hazırlıkların son aşamaya geldiği belirtilirken, etkinliklerin Malatya’ya yakışır bir şekilde olması için büyük gayret sarfedildiği belirtildi.

Yapılan açıklamaya göre, Malatya Fuarı’nın, genel sanayi ve ticaret fuarı olarak bölgenin en büyük karma fuarı niteliğinde olduğu belirtilerek, geçtiğimiz yıl TOBB standartlarına göre kurulan 9 bin m2’lik kapalı fuar alanında, stantlar için şu ana kadar büyük bir bölümü satılmış olan 3200 m2 yer ayrıldığı, geriye kalan alanın ise ziyaretçilerin rahat bir şekilde hareket etmelerine imkan tanımak amacıyla boş bırakıldığı bildirildi.

Ayrıca çadır dışında da 300 m2 açık stand yeri ayrıldığı belirtilen açıklamada, resmi kurum ve kuruluşlar ile dernekler için de sahil kenarında 30 adet standın kurulacağı açıklandı.

Öte yandan, 2005 yılında uluslararası boyut kazandırılan Uluslararası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali için bu yıl da zengin ve kaliteli programlar hazırlanıyor.

Festival etkinliklerine katılmak üzere önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da yabancı ülkelerin Halk Oyunları Ekipleri’nin gelerek festival süresince gösteriler yapacakları belirtildi.

16. Malatya Fuarı & Uluslar arası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali etkinliklerinde çocuklar için de zengin programlar hazırlandı.

Zengin programların yer alacağı Kemal Sunal Çocuk Sahnesinde; Hacivat-Karagöz gösterileri, animasyon gösterileri, Palyaço ve Kukla gösterilerinin yanı sıra bu yıl ilk kez kurulacak olan sinevizyon perdesi ile çocuklara yönelik eğitici animasyon filmlerin gösterimi yapılacak.

5 gün sürecek olan Fuar ve Şenliklerde, Fahri Kayahan Sahnesi’ne birbirinden değerli sanatçılar çıkacak.

Şenliklere katılacak olan sanatçılar şunlar:

1. gün Kubat - BENGÜ
2. gün Orhan HAKALMAZ - Leman SAM
3. gün Hüseyin TURAN - Güler DUMAN
4. gün Seher DİLOVAN - Murat KEKİLLİ
5. gün Metin ŞENTÜRK - ZARA sahne alacaklar.

Ayrıca etkinlikler çerçevesinde Sanatsal-Kültürel söyleşiler, Malatya’nın kültür ve sanat, bilim adamlarının tanıtılması, Fahri Kayahan, Sami Kasap, Hakkı Necati Coşkun Geceleri ve Malatya Türküleri Gecelerinin yanı sıra, zengin sportif faaliyetlerinin de yer alacağı açıklandı.

Fuar ve Şenliklerle ilgili hazırlıkların büyük oranda tamamlandığını belirten Belediye Başkanı H.Cemal Akın, amaçlarının fuar ve şenliklerdeki kaliteyi her yıl bir adım daha ileriye götürmek olduğunu söyledi.

Malatya’nın bölgede önemli bir şehir olduğunu ve Malatya Fuarı & Uluslar arası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali’nin de bölgenin önemli bir etkinliği olduğunu belirten Akın şöyle konuştu: “Diğer hizmet ve uygulamalarımızda olduğu gibi Malatya Fuarı ve Kayısı Festivali’nin Malatya’ya yakışır bir şekilde düzenlenmesi için büyük gayretler sarfettik. Fuar ve Şenliklerin kutlandığı Mişmişpark Fuar alanı yerinde birçok düzenlemenin yanı sıra, 2005 yılında Kültür Sanat ve Kayısı Festivali’ne Uluslar arası boyut kazandırdık. Daha önce çadır ortamında düzenlenen ve birçok sıkıntı yaratan Malatya Fuarı için TOBB standartlarına uygun 9 bin m2’lik modern bir kapalı fuar alanı yaptık.

Fuar ve Kayısı Festivali programını da her geçen gün zenginleştirerek, iyi bir kalite yakaladığımıza inanıyorum. İnanıyorum ki fuar ve şenliklerimize katılacak olan onbinlerce hemşerimiz ve misafirlerimiz etkinliklerden memnun ayrılacaklardır. Şimdiden bütün hemşerilerimizi 16. Malatya Fuarı & Uluslar arası Kültür Sanat ve Kayısı Şenliklerine davet ediyorum.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız