SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şimdilik İki Aday

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:39:01
Şimdilik İki Aday
A- A+ PAYLAŞ
İnönü Üniversitesi'nin Haziran ayında yapılacak rektörlük seçimleri için yeniden aday olan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik ile adaylığını ilan eden Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kızılay, rektör seçilmeleri halinde yapacakları projeleri açıkladı. 
     
Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, meslektaşlarına yönelik bastırdığı kitapçıkta, 4 yıllık rektörlük döneminde yaptıkları hizmetlerle ilgili bilgi verdi. Çelik, yeniden seçilmesi halinde Karaciğer Nakli ve Onkoloji Hastanesi'ni kuracağını, sağlık turizminde Turgut Özal Tıp Merkezi'ni uluslararası hasta kabul eden bir merkez haline getirmeye çalışacağını belirtti. 
     
Sağlık Bilimleri eğitiminde uluslararası standartlarda bir simülasyon merkezi kurmayı hedeflediğini kaydeden Çelik, Tacan Kampüsü'nü genişleterek, Malatya Tarım ve Biyoteknoloji Üniversitesi'nin hayata geçirilmesini sağlayacağını vaat etti. 
     
Çelik'in diğer projeleri şöyle: 
     
''Bazı fakültelerin bağımsız binalara kavuşturulması, Mühendislik Fakültesi'nin kalite ve kapasitesinin artırılması, üniversite içine pek çok bitkinin yer aldığı ''Arboretum'' kurulması, Teknopark'da ulusal ve uluslararası şirketlere yer verilmesi, Metro Eternet Optik Network Laboratuvarı'nın ve alabalık yavrusu yetiştiren bir kuluçka merkezinin kurulması, Sivil Havacılık Yüksek Okulu'nun açılması, öğretim üyeleri için müstakil konutların yapılması.'' 
     
     -Kızılay'ın projeleri- 
     
Tıp Fakültesi Dekanı, rektör adayı Prof. Dr. Ahmet Kızılay da, kendi ismini taşıyan internet sitesinden rektör seçilmesi halinde yapmayı planladığı projelere yer verdi. 
     
Üniversitenin yerleşke şehir planının hazırlanacağını ve ortak aklı en verimli şekilde harekete geçirmek üzere 360 derece proje yönetimi yapılacağını ifade eden Kızılay, öğrencilerin mezun olmadan önce iş dünyasını tanımasına yönelik kariyer geliştirme merkezi projesini hayata geçireceğini belirtti. 
     
Tüm bölüm ve alanlarda kalite yönetim sisteminin oluşturulacağını kaydeden Kızılay, ayrıca Ortadoğu ve Kafkasya bölgelerine yönelik ulusal ve uluslararası konularda ikili bölgesel ve küresel işbirliği çerçevesinde Ortadoğu ve Kafkasya Araştırma ve Uygulama Merkezi kurmayı hedeflediğini bildirdi. 
     
Kızılay'ın diğer projeleri ise şunlar: 
     
''Malatya Kanser Merkezi, Karaciğer Nakli Hastanesi, hastaların aynı gün hem muayene hem tetkik hem de gerekirse ameliyat olabilecekleri Gün Hastanesi ile Genetik Tanı ve Araştırma Merkezi kurmak, kalp ve akciğer nakillerine başlamak, Tıp ve Sağlık Bilimleri Simülasyon ve Standart Hasta Eğitim ve Uygulama Merkezi oluşturmak, sağlık alanında bölgesel, ulusal ve uluslararası kongre ve fuar etkinliklerini artırmak, akademik ve idari personele kafeterya ve dinlenme merkezi kurmak.'' 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız