SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Şimdilik Yansıtmıyoruz Ama.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:13:05
A- A+ PAYLAŞ

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK),  1 Ekim itibariyle yürürlüğe giren Sağlık Uygulama Tebliği nedeniyle sağlık sektöründe başlayan panik devam ediyor.

SGK’nın yaşamsal öneme sahip birçok tıbbi malzemenin fiyatında indirime gitmesi nedeniyle kalp, damar, kanser, ortopedi ve beyin gibi alanlarda ameliyat yapamayacak duruma gelen hastanelerde ciddi bir tedirginlik yaşanıyor.

“Hastadan yana tavır sergiliyoruz”

Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM) Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Aslan, tıp merkezindeki ameliyatlarda şimdilik bir aksamanın olmadığını ancak sorunun yakın zamanda çözülmemesi durumunda ameliyatlarda doğan bir takım fark ücretlerinin hastalara fatura edilmesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi. Başhekim Aslan “Tebliğin yürürlüğe girdiği 1 Ekim’den bu yana sağlık hizmetlerindeki hiçbir işimizi durdurmadık. Ameliyatlarımızda bir aksama yok.  Turgut Özal Tıp Merkezi olarak gerek Rektörümüz Sayın Cemil Çelik gerekse Dekanımız Ünsal Özgen Bey’in de desteği ve talimatıyla bu tebliğden doğan bir takım sıkıntıları hastalarımıza yansıtmadık.  Hastadan yana bir tavır alarak, devletin ödeyip ödemeyeceğini bilmediğimiz ameliyatlarımızı şimdilik yapmaya devam ediyoruz ancak SGK, yakın zamanda bu sorunu çözmez ise malzeme ihalesi yapamayacak duruma gelebiliriz” dedi.

SGK’nın 7 yıldır zam yapmadığını hatırlatan TÖTM Başhekimi Mehmet Aslan, “SGK’nın verdiği mevcut fiyatlarla zaten yıllardır bir zararımız var. Bugüne kadar ekonomik sebeplerle ameliyatlarımızı durdurmadık.  Bir hastane, zarar ettiği ameliyatı yapmak istemeyebilir. Ama Turgut Özal Tıp Merkezi, bütün iyi niyetiyle, yönetimiyle, hocalarıyla hastadan yana tavrını sürdürüyor.  Hastane olarak bütün imkanlarımızı, kredilerimizi bu yönde kullanıyoruz.  Risk alarak ameliyatlarımızı yapıyoruz. Örneğin Karaciğer Nakilleri nedeniyle devletten almamız gereken 1.8 milyon TL paramızı yaklaşık 8 aydır alamıyoruz. Ama nakil yapmaya devam ediyoruz.  Devletin ödeyip ödemeyeceğini veya ne zaman ödeyeceğini bilmesek de vicdani sorumluluğu ön plana koyduk” şeklinde konuştu.

“Sorun devam ederse vatandaşa fatura etmek zorunda kalabiliriz”

SGK ve ameliyat malzemelerini getiren ithalatçı firmaların bir an önce anlaşması gerektiğine vurgu yapan Turgut Özal Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Aslan, “Zaten çoğu üniversite hastanesi bir takım ameliyat farklarını hastalara fatura ediyor.  Biz ise bugüne kadar hastalarımızı ekonomik yönden mağdur etmedik. Vicdani sorumluluğumuzla hareket ettik.  Dayanabildiğimiz kadar da dayanacağız. Ancak SGK, yakın zamanda bu sorunu çözmez ise malzeme ihalesi yapamayacak duruma gelebiliriz. Bu nedenle şu anda hangi ameliyatlara nasıl fark koyacağımızı tartışmaya, bu yönde neler yapabileceğimizi istişare etmeye başladık ama henüz karar vermedik.  Bu sorununun uzun süreli çözülmemesi durumunda biz de bazı ücretleri vatandaşa fatura etmek zorunda kalacağız” ifadelerini kullandı.

HABER: Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız