SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sınav Girişinde Sıkı Kontrol

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:00:52
Sınav Girişinde Sıkı Kontrol
A- A+ PAYLAŞ

Üniversiteye giriş sınavının ilk aşaması olan Lisans Yerleştirme Sınavı’nın, (YGS) öğleden önceki bölümü yapıldı.

Sınav saat 10:00’da başladı ve tek oturumda yapıldı. 160 dakika süren sınav saat 12:40’ta sona erdi. LYS, Türkiye’de tüm il ve bazı ilçeler ile KKTC’nin başkenti Lefkoşa olmak üzere toplam 160 sınav merkezinde yapılırken, Malatya’da 39 binada 5 bin 850 adayın katılımı ile gerçekleştirildi.

ÖSYM Malatya Sınav Sorumlusu İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadık Keleş, LYS’nin öğleden önceki bölümünün 39 salonda yapılıp, 5 bin 850 adayın katılımı ile gerçekleştirildiğini bildirdi.

Malatya’da 15 Haziran günü öğleden sonra sınavın olmadığı, 16 Haziran Pazar günü ise öğleden önce 21 binada 11 bin 500 adayın ve öğleden sonra 485 adayın gireceği bildirildi.

Bu arada, Prof. .Dr. Sadık Keleş, ÖSYM’nin izin vermemesi nedeniyle basın mensuplarının sınav salonlarında görüntü alınmasına izin vermediklerini belirtti.

Sınav binalarına girişte öğrenciler polisler tarafından aranarak içeri alındı.

Öte yandan, 22 Haziran Cumartesi günü yapılacak olan LYS sınavına Malatya'da 6 bin 100, 23 Haziran Pazar günü ise 11 bin 300 adayın gireceği bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız