SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sınav Kaygısına Karşı..'

A- A+ PAYLAŞ

Belediyece, sınavlara hazırlanan öğrencilere yönelik olarak "Kaygını Yenebilirsin" konulu seminer düzenlendi.

Seminere ilişkin belediye bülteni şöyle:

"Malatya Belediyesi 2011 yılı etkinlikleri kapsamında, sınavlara hazırlanan öğrencilere yönelik “Kaygını Yenebilirsin” konulu eğitim semineri verildi.

16 Mart Çarşamba günü Belediye Konferans Salonunda gerçekleştirilen ve Uzman Psikolog Zafer Akıncı’nın konuşmacı olduğu seminere, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra, Milli Eğitim Müdür Vekili Mahmut Berk ile öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Milli Eğitim Müdür Vekili Mahmut Berk seminerden önce söz alarak eğitime sağladığı katkılardan dolayı Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür etti.

Müdür Vekili Berk, “Malatya Belediyemizin düzenlemiş olduğu bu eğitim semineri, öğrencilerimiz için hem önemli hem de iyi bir fırsat. Sayın Belediye Başkanımız eğitim gibi hayati önem taşıyan bir konuda sınava girecek olan öğrencilerimizin başarıya ulaşması için bu etkinliği düzenlemesi takdire şayan bir hizmettir. Eğitim camiası adına, öğrencilerimiz adına Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’a teşekkür ediyorum” dedi.

Malatya’nın fiziki kalkınması için yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise Malatya’yı modernleştirmekle beraber, Malatya’nın sosyal, kültürel ve eğitim hizmetlerine büyük önem verdiklerini söyledi.

Başkan Çakır, “Eğitime ayrı bir önem veriyoruz. Göreve geldikten sonra 50 okulumuzun bahçesini asfaltladık. İstinat duvarları, çevre düzenleme çalışmaları yaptık. Bununla birlikte yaklaşık 40 okulumuzun bahçesine satranç sahaları yaptık. Bunun yanında farklı eğitim seminerleri düzenledik, düzenlemeye de devam edeceğiz. Sınavların öğrencilerimiz için çok önemli olduğunu biliyoruz. Başarılı birçok öğrencimiz maalesef sınav da kaygıları ve korkuları nedeniyle başarısız olabiliyorlar. Bunun önüne geçebilmek adına eğitim seminerini düzenledik” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği “Kaygını Yenebilirsin” konulu eğitim seminerine geçildi.

Uzman Psikolog Zafer Akıncı, slaytlar ve görüntüler eşliğinde Sınav kaygısı, kaygıyı etkileyen kişilik özellikleri, sınav kaygısı ve sebepleri, kaygının olumsuz etkileri, kaygının başarı üzerindeki etkisi, kaygıya karşı verilen tepkiler, olumlu düşünceye odaklanma, yeterli bilgi, tecrübe ve deneyim, pozitif duygu durumu ile ilgili bilgiler verdi.

Öğrencilere uygulamalı olarak teorik bilgiler de veren Akıncı, “Sınava kötü konsantre olmayın, sınav önceleri sınavla ilgili hiçbir şey düşünmeyin, tartışmayın, izlemeyin, ne kadar sınav ile ilgili meşgul olursanız, kaygılarınız daha çok artar” dedi.

Eğitim seminerin sonunda Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Uzman Psikolog Zafer Akıncı’ya kayısı kristali, Milli Eğitim Müdür Vekili Mahmut Berk’te kayısı hediye etti.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ayrıca, Malatya Belediyesi’nin yayınladığı eğitim setlerinden öğrencilere 1000 adet dağıttı."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız