SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sınav, Malatya'da da Yapılacak

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:46:39
Sınav, Malatya'da da Yapılacak
A- A+ PAYLAŞ
Babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, yetenekli çocuklara parasız ve yatılı eğitim fırsatı tanıyan Darüşşafaka Eğitim Kurumları için sınav başvuruları sürüyor. Kurumun sınavının Malatya'da da yapılacağı ve sınav yerinin Atatürk İlköğretim Okulu olduğu öğrenildi. 
 
2 Ocak 2012 tarihinde başlayan Darüşşafaka Giriş Sınavı'na başvurular 23 Mayıs 2012 Çarşamba günü sona erecek. Sınav, 27 Mayıs 2012 Pazar günü saat 10.00'da 20 ilde yapılacak. Bütün çocukların iyi bir eğitim alma hakkı olduğuna inanan hayırsever kişiler tarafından 1873'te kurulan Darüşşafaka, her yıl sınavla seçtiği 120 öğrencinin eğitim, sağlık, beslenme, barınma ve giyim gibi tüm gereksinimlerini karşılıyor ve onları en iyi biçimde yetiştirerek liseden mezun ediyor. 
 
Tüm öğrencilerini 11. ve 12. sınıfta üniversiteye hazırlık için dershaneye gönderen Darüşşafaka, üniversiteyi kazandıklarında da burs desteğini sürdürüyor.
 
Adaylarda aranan şartlar şöyle: 
- Babasının hayatta olmaması.
- Ailesinin maddi durumunun iyi bir eğitim için yeterli olmaması.
- Ocak 2002 ve sonrası doğmuş olması (Yaş düzeltmesi geçersizdir.)
- 2011- 2012 Eğitim - Öğretim Yılında üçüncü sınıf öğrencisi olması.
- Sağlık ve diğer yönlerden yatılı okula kabulünde sakınca bulunmaması.
- T.C. vatandaşı olması.
 
2011-2012 Eğitim-öğretim yılı Darüşşafaka tanıtım toplantıları ise şu program dahilinde yapılacak.
2 Nisan
Konya (Konya Meram Anadolu Lisesi), Denizli (80.yıl Öğretmenevi), Samsun (Samsun Öğretmenevi) 
 
3 Nisan
Afyon (Afyon Lisesi), Kütahya (Kütahya Öğretmenevi), Aydın (Aydın Halk Eğitim Merkezi) 
 
4 Nisan 
Eskişehir (Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi), Kayseri (Melikgazi Belediyesi Tiyatro Salonu) 
 
9 Nisan 
Balıkesir, (Balıkesir Belediyesi Salih Tozan Kültür Merkezi), Malatya (Malatya Öğretmenevi) Bitlis (Bitlis İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü), Şanlıurfa (Koç İlköğretim Okulu) Erzurum (Erzurum Lisesi), Adana (Seyhan Taşkent İlköğretim Okulu) 
 
10 Nisan
Bursa (Merinos İlköğretim Okulu) Van (Merkez Koç İlköğretim Okulu) Diyarbakır (İl Kültür Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu) Ağrı (Hürriyet İlköğretim Okulu), 
Kahramanmaraş (Kahramanmaraş Öğretmenevi), 
 
11 Nisan
Mardin (Mardin Öğretmenevi), Mersin (Tevfik Sırrı Gür Anadolu Lisesi), 
 
13 Nisan
İstanbul (Darüşşafaka Tim Show Center Maslak) 
 
Sınavın yapılacağı okullar ise şöyle: 
 
ADANA (İsmet İnönü İ.Ö.O), AĞRI (Alparslan İ.Ö.O), ANKARA (Metin Emiroğlu İ.Ö.O), ANTALYA (Başöğretmen Atatürk İ.Ö.O), BURSA (Setbaşı İ.Ö.O), DENİZLİ (Gazi İ.Ö.O), DİYARBAKIR (Ali Emiri İ.Ö.O), ERZURUM (İsmet Paşa İ.Ö.O), GAZİANTEP (Abdullah Kepkep İ.Ö.O), İSTANBUL (Darüşşafaka Eğitim Kurumları), İZMİR (Merkez Halit Bey İ.Ö.O, KAYSERİ (Besime Özdereci İ.Ö.O), KONYA (Mümtaz Koru İ.Ö.O), MALATYA (Atatürk İ.Ö.O), MERSİN (Tevfik Sırrı Gür Lisesi), SAMSUN (Merkez Alparslan İ.Ö.O), SİVAS (Behrampaşa İ.Ö.O), ŞANLIURFA (Bahçelievler İ.Ö.O), TRABZON (Cudibey İ.Ö.O), VAN (Merkez KOÇ İ.Ö.O)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız