SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sınav Sahtekarlığı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Anadolu Lisesi'nde yapılan sürücü sınavlarında, başkalarının yerine sahte nüfus cüzdanları ile sınava giren 4 kişinin yakalandığı, 4 kişinin de arandığı bildirildi.

Emniyet Müdürlüğü olayla ilgili şu açıklamayı yaptı:

14.02.2009 günü İlimizde yapılan Motorlu Araç Sürücü Adayı Sınavlarına ( Ehliyet Sınavına) girmesi gereken şahısların yerlerine sahte nüfus cüzdanları ile başka şahısların girdiği tespit edilmesi üzerine S.K, A.Y, H.Ö ve Ş.O.B isimli şahıslar yakalanmışlardır.

Konuyla ilgili olarak şahıslar hakkında TCK 204 (Resmi Belgede Sahtecilik) ve Sahte evraklarla Başkasının Yerine Sınava Girmek Suçundan hazırlanan soruşturma evraklarıyla birlikte İlimiz Adli Mercilere çıkartılmıştır."

25 yaşındaki S.K., 23 yaşındaki H.Ö., 36 yaşındaki A.Y. ve 19 yaşındaki Ş.O.B.’nin gözaltına alındığı olayla ilgili olarak 24 yaşındaki F.S., 28 yaşındaki M.E.K., 34 yaşındaki B.Y., 32 yaşındaki G.B.’nin yanı sıra açık kimliği saptanamayan A.adlı şahsın da arandığı belirtilirken, Polis Vukuat Raporu’nda da şu bilgi yeraldı:

"14.02.2009 günü yukarıda belirtilen adreste yapılmakta olan ehliyet sınavına sahte belge ile sınava girmek isteyen şahıslar olduğu ihbarının yapılması üzerine görevlilerimizce olay yerine gidilmiş ve salon başkanının bilgileri doğrultusunda, kendi nüfus cüzdanlarına firari şüphelilerin fotoğraflarını yapıştırmak suretiyle sınavı girdikleri tespit edilen şüpheliler yakalanmış, nöbetçi C. Savcısının talimatı doğrultusunda firari şahıslara ait olduğu değerlendirilen nüfus cüzdanları ile F. S. adına düzenlenmiş MTSAS sınav giriş belgesi muhafaza altına alınmış olup, tahkikata devam edilmektedir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız