SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sınav Sırasında Gürültü Yapılmaması Uyarısı

0
Güncellendi - 2017-03-12 01:23:23
Sınav Sırasında Gürültü Yapılmaması Uyarısı
A- A+ PAYLAŞ

Vali Mustafa Toprak, Pazar günü yapılacak olan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) girecek tüm öğrencilere başarılar diledi.

Yazılı bir mesaj yayımlayan Vali Toprak, sınavın huzur ve güven içinde geçmesi için tüm tedbirlerin alındığını belirterek açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Saygı değer Malatya halkının sınav süresince sınavların yapıldığı okullara yakın konutlarda, iş yerlerinde, kahvehane ve düğün salonu gibi mekanlarda her türlü gürültü kirliliğine ve sınava giren öğrencilerin dikkatinin dağılmasına yol açacak davranışlarda bulunmasına imkan vermemesi ve araçları ile seyir halindeyken cadde ve sokaklarda yüksek sesli müzik ve klakson çalınmaması son derece önem arz etmektedir.

Bu vesileyle, sınava girecek olan öğrencilerimize ve görevli personelimize üstün başarılar diler, oluşturacakları sükun ortamı ile öğrencilerimize katkı sağlayacak olan değerli halkımıza teşekkür ederim.”

34 BİN ADAY GİRECEK..

ÖSYM İl Sınav Koordinatörlüğü'nden, Pazar günkü sınavla ilgili şu açıklama yapıldı:

"YGS - Yükseköğretime Geçiş Sınavı 12 Mart 2017 Pazar günü saat 10:00’da başlayacağından ve 09:45’te binalara aday alımı sona ereceğinden, “Adayların evlerinden vakitlice çıkıp, sınav binalarının kapatılacağı 09:45’den önce binalara girmeleri gerekmektedir”. Binalara aday alımı 08:45’te başlayacak olup, adayların trafik yoğunluğunu da göz önüne alarak mümkün olduğunca 08:30-09:15 arasında sınava girecekleri binaya ulaşmaları tavsiye edilmektir. ÖSYM’nin talimatlarına göre 09:45’ten sonra gelen adaylar, mazeretleri ne olursa olsun kesinlikle sınava alınmayacaktır. Ayrıca binaya zamanında girmiş olan adayların, bina içinde her türlü ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra 10:00’dan önce sınav salonuna girmiş olması gerekmektedir.

Türkiye çapında YGS sınavına girecek olan aday sayısı yaklaşık olarak 2.266.000 olup, bunun 34.004 kişisi Malatya’da sınava katılacaktır. Sınavda 111 bina ve 1847 sınav salonu kullanılacak, 101 engelli aday özel olarak Eğitim Fakültesi C Blok (Kampüs), Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi (Kampüs), Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (Kampüs) ve Şehit Zekeriya Bitmez İmam Hatip Ortaokulu’nda sınava alınacaktır. İnönü Üniversitesi Rektörlüğü, Malatya Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Malatya Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü ve ÖSYM İl Sınav Koordinatörlüğü temsilcilerinden oluşan Malatya İl Sınav Koordinasyon Kurulu hafta başında toplanarak, sınavın huzurlu ve sakin bir ortamda geçmesi için gerekli tedbirlerin alınmasını karara bağlamıştır."

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız