SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sınavlar Bizim İçin Nihai Sonuç Değildir"

0
Güncellendi - 2019-06-18 02:39:02
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2018-2019 eğitim öğretim yılı sonu değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı,” 2018-2019 eğitim-öğretim yılını geçen Cuma ilimizde 174 bin örgün eğitimde öğrenim gören öğrencilerin karnelerini almasıyla, sona erdi.

Çocuklarımızın 3 aya yakın bir yaz tatili süresi başladı. Bütün çocuklarımızı kutluyorum onları, iyi, sağlıklı, neşeli bir tatil süreci diliyorum. 2019-2020 eğitim-öğretim yılına dinlenmiş şekilde gelirler. 2018-2019 eğitim-öğretim yılında il genelinde 188 bin civarında öğrencimizle eğitimimizi tamamladık” dedi.

Malatya genelinde yaklaşık 36 bin adayın YKS sınavına girdiğini belirten Tatlı,” TYT ve AYT sınavlarında çocuklarımız kendi alanlarında soruları cevaplandırdılar ilk aldığımız dönüşler sınavın Türkçe ve matematik sorularında biraz zorlandıkları genel anlamda aldığımız dönüşte özellikle son sınıf öğrencilerimizi bekledikleri bir sınav izah ettiler. İnşallah temmuz ayı içerisinde sınav açıklandığında çocuklarımızın üniversiteye yerleştirmeyle alakalı süreci başlayacak ve devam edecek. Sınav sonrasında öğrencilerimize rehberlik etmek, doğru yönlendirmek ve tercihlerini yapmak amacıyla tercih merkezleri kurulacak” ifadelerini kullandı.

Velilere de uyarıda bulunan Tatlı, "Bütün öğrencilerimiz çaba harcadılar ama herkesin şunu iyi bilmesi lazım ki a öğrencisini b öğrencisiyle kıyaslayarak netice elde edilemez. Her birey farklıdır, farklı alanlarda yetenekleri vardır. Yeter ki o yetenekleri keşfedip onları yönlendirmektir. Velilerden arzumuz çocukları kıyas yapmadan kendi bütünlüğü içerisinde değerlendirip, kabul etmeleridir. Sınav sonuçları bizim için bir nihai sonuç değildir. Bir sınavın sonucuyla çocuklarımızın psikolojilerini bozmayalım. Özelikle tatile çıkan çocuklarımızdan bir isteğimiz iyi dinlenmeleri istiyorum. Biraz sınırlandırılmış alanlarda hareketlerini kısıtladı, şu anda üç ay boyunca, yapmaları gereken şey gezip, eğlenip, dinlenip 2019-2020 eğitim-öğretim yılına dinlenmiş şekilde gelmeleridir. En iyi zihinsel dinlenmenin okumak olduğunu, çocuklarımıza söylemek istiyorum. Tatil boyunca birçok etkinliğe katılarak hem dinlenmiş olacaklar hem de eğitim görmüş olacaklar” şeklinde konuştu.

Tatlı, ayrıca Hafize Özal Kız Teknik Meslek lisesinin taşınmasının söz konusu olmadığını ifade etti.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • nuh (4 yıl önce)
    Olumsuz yorumları okudum, ne kadar art niyetliler... İnşallah Müdür Bey yılmadan, bıkmadan çalışmaya devam eder...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet can (4 yıl önce)
    Bingöllü il milli eğitim müdürü Malatya da müdürler bingöl ve adiyamanlardan oluşuyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Doğru Konuşalım (4 yıl önce)
    Ali TATLİ gerçekten başarılı bir idarecidir. Malatya üniversiteye yerleşme konusunda iller sıralamasında 16. sıradadır. Yorumlar ön yargılı, kasıtlı ve bilgisizce yapılmaktadır.(https://www.osym.gov.tr/TR,2057/ossde-illere-gore-sinav-sonuc-bilgileri.html) Malatyada bazı art niyetli insanlar, Milli Eğitim Müdürü malatyalı olsun başarı hiç önemli değil zihniyetindeler Not: Yukardaki yorum vicdanidir
    0
    0
    Yanıtla
  • Önce verdiğin linkin hangi yıla ait olduğuna bak ondan sonra yorumunu yap verdiğin link 2003 yılı ÖSS verileridir. Tamam adama şirin görünmeye çalışacaksınız da bari doğru verilerle şirin görünün doğru araştırın.....
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (4 yıl önce)
    saçma sapan yorumlar. Hadi Milli Eğitimde bu adam başarısız, İnönü üniversitesi'nin başarısızlığını neye bağlamak lazım. Baskilli gurubun Milli Eğitim Müdürü olduğu zamanları da biliriz. Belki gençler bilmez. Bence olaya bütüncül yaklaşmak gerekiyor. Milli Eğitim Müdürü nün tek başına çözebileceği bir konu değil. Sanki bütün öğretmenlerimiz 7/24 okuyor da öğrencilerde matematik, türkçe fen okuryazarlığı düşükmüş. Bence olayı sadece Milli Eğitim Müdürüne değil öğretmen, veli ve idare üçgeninde bir bütün olarak ele almak lazım. Malatyalı bir Milli Eğitim Müdürü olsa başarılı mı olacaktı. Komik bir yaklaşım. Hacı Murat arabaya hangi şoförü getirirseniz getirin hızı yine belli bir düzeyin üzerine çıkamayacaktır. Bence arabanın bütün aksamlarını bir bütün olarak değiştirmek lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Yılmaz (4 yıl önce)
    MÜDÜRÜM, MALATYAMIZIN ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ VE LİSELERE GİRİŞ BAŞARISI TÜRKİYE SIRALAMISNDA ÇOK GERİLERDE. NASIL BİR ÇALIŞMANIZ VE PLANLARINIZ VAR.MALATYAMIZI ÜST SIRALARA NASIL ÇIKARACAKSINIZ ! BUNLARIN AÇIKLAMASINI YAPINIZ.
    0
    0
    Yanıtla
  • Müdür (4 yıl önce)
    Yorum yapanların hiç biri eğitimci değil eğitimden anlamıyor.Çünkü bütün sınav sıralamalarında Malatya İl olarak Türkiyede ilk 10 da.Laf olsun diye yorum yapıyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • eğitimci (4 yıl önce)
    Sizde Ali Tatlı Malatya'ya atanmadan önce(2014/2015) Malatya'nın LGS VE YKS deki başarı sıralamasını araştırın. size yardımcı olayım 2014 yılında; 81 il içerinde LGS de; 43. sırada iken 2018 de; 6. sıraya YKS de ise 63. sırada iken 2018 de 9.sıraya yerleşmiştir. Maltyanın bu başarısını görmezden gelerek bol keseden atmayın lütfen.
    0
    0
    Yanıtla
  • Dr.Gökhan Gökçe (4 yıl önce)
    “Sınavlar bizim için nihai sonuç değildir.” doğru. Okullar önce iyi insan yetiştirmelidir. Ama ölçme ve değerlendirme aracıdır. Malatya akademik başarı sıralamasında kaçıncı sıradadır? Madem bu yazılan araştırma sonuçları şüpheli. Siz açıklayın biz de öğrenelim. İşin özü şu; Malatya eğitim alanında Türkiye genelinde eskiye nazaran çok gerilere düşmüştür. Yüzdelik üst dilimlerde okullara girme oranı aşağılardadır. Çok sayıda özel okul olmasına rağmen akademik başarı da gözle görünür bir iyileşme yoktur. Vasıflı insan kaynağı yetiştirmede gerileme devam ederse Malatya vasat bir orta Anadolu şehri olup gidecektir. Ondan sonra değil Cumhurbaşkanı çıkaran il olmayı kendi içinden bürokrat bile çıkarmayacaktır ... çevre illerden transfer ile oyun kurmaya çalışır dururuz... Eğitimde geri isen ne yapsan boş, nafile ...
    0
    0
    Yanıtla
  • berk (4 yıl önce)
    müdür bey malatya da dönüşenlerle beraber 55 tane imam hatip açtınız daha kaç tane açacaksınız. şu malatya lisesi malatya anadolu beydağı turgut özal gazi kernek hala imam hatip olmadı bi sıkıntımı var acep
    0
    0
    Yanıtla
  • Kazım (4 yıl önce)
    Malumun tekrarı açıklamalar. İdarecilere de başarı izlemesi getirilmeli. Nereden alıp nereye götürdün?Siyaset elini kurumlardan çekmedikçe birşeyleri bırakın düzeltmeyi, konuşmak bile boşuna.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erol (4 yıl önce)
    İsmet İnönü ye Malatya için hiç birşey yapmadın demişler. İnönü'nün cevabı; En iyi öğretmenleri Malatya ya gönderdim daha ne yapayım. demiştir. Malatya Milli Eğitiminin geçmişine baktığınız da bunu görmekteyiz. Malatya her alanda Türkiye de ses getiren insanlar yetiştirmiştir. Bunu da o öğretmenlere ve o idarecilere borçluyuz. Ali Tatlı bunu bir araştırsın .
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (4 yıl önce)
    (Her birey farklıdır, farklı alanlarda yetenekleri vardır. Yeter ki o yetenekleri keşfedip onları yönlendirmektir) diyor İl Milli Eğitim müdürünüz.Hangi Milletvekilimiz Malatya Eğitim camiasında yetenekli bir tane eğitimci kalmamış gibi dışarıdan yetenekli İl milli eğitim müdürü getirdiler yıllarca Malatya’nın eğitimine yön veriyor.Öğrencilere yetenek dersi vereceğine fen lisesi ve kernek Anadolu kaç yılda kaç defa yer değiştirdiğine bir baksın...yetenek neymiş görsünler
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Yahu Arkadaş bir çek git artık Malatya'daki Eğitim Senin ve yandaşlarının uyguladığı sistem yüzünden yerlerde artık bir git Allah Aşkına Uzak dur çocuklardan eğitimlerinden uzak artık yeter
    0
    0
    Yanıtla
  • yilmaz (4 yıl önce)
    Sınav bir ölçmedir!!!Herşeyin bir ölçüsü olduğu gibi başarı da sınavla ölçülür sayın müdür..Biliyorsunuz ki sınavda başarısız olanlar, yetersiz sayılıyor.Bu kişiyi sınava hazırlayanlar da yetersiz, başarısız sayılır.Başarısız olan da işi bırakır!!!!!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • bari ben sorayım (4 yıl önce)
    Malatyanın. 1-Fen Okuryazarlığı alanında 12 bölge arasında 382 ortalama puan ile son sırada, 2- Okuma Becerileri alanında 12 bölge arasında 384 ortalama puan ile son sırada, olması nedeni ile istifa edecekmisiniz? 3- Matematik Okuryazarlığı alanında 12 bölge arasında 370 ortalama puan ile yine son sırada yer aldığını görüyoruz.(2)
    0
    0
    Yanıtla
  • Kardesim Pisa ile ilgili en ufak bilgin yok yorum yapiyorsun..O bölge de Malatya nin disinda 14 il daha var
    0
    0
    Yanıtla