SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sinek Uzmanını Alıyorlar!'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji ve Genetik Anabilim Dalı'na 2006 yılından bu yana 2 kez, tıbbi biyoloji ve genetik uzmanı yerine, meyve sineği doçenti atandığı iddia edildi.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti'nde basın açıklaması yapan 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji ve Genetik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Elbistan, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji ve Genetik Ana Bilim Dalı'na atanmak için 2 kez başvurduğunu, ancak her defasına kendi yerine meyve sineği doçentinin atandığını iddia etti. Prof. Dr. Mehmet Elbistan, 3. kez yapılacak olan atamada hakkının yenilmemesini istiyor. 2 kez yapılan atamanın bilime ve hukuka aykırı olduğunu
belirten Elbistan, insan genetik hastalığının teşhisinde ve tedaviye yönlendirilmesinde önemli bir hizmet olan bu bilim dalına genetik profesörü değil de, meyve sineği doçentinin atanmasına tepki gösterdi. Kendisinin bu atamayı 2 kez mahkeme kararı ile durdurduğunu belirten Prof. Dr. Mehmet Elbistan, insan sağlığı için önemli bir bölüm olan Tıbbi Biyoloji ve Genetik bölümüne yanlış bir atamanın yapılmaması için 2006 yılından bu yana mücadele ettiğini söyledi.

Profesör Elbistan, "2006 yılında iptal davası açtım. Atama durduruldu. İkinci bir atama yapıldı. Yine aynı kişi atandı. Çok önemli bir bölüme nasıl oluyorlar da sinek uzmanı atıyorlar. 2. bir dava daha açtım. Bilirkişi heyeti oluşturuldu. Atama tekrar iptal edildi. Kadro yeniden ilan edildi. Yine başvurdum. Diğer arkadaş da başvurmuş. Önümüzdeki günlerde buraya atama yapılacak. Umarım bu kez uzman olan atanır" şeklinde açıklamasını tamamladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız