SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sineksiz Bir Kent İçin!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi Mart ayında başlattığı haşereyle mücadele çalışmalarında ekip sayısını arttırarak, şehir merkezi ve tüm mahallelerde ilaçlama faaliyetlerini yoğunlaştırdı.

Şehir genelinde 25 personel ve 4 araçla ilaçlama yapan Malatya Belediyesi, Malatya halkının yaz aylarında haşereden kaynaklanabilecek sorunlarını en düşük düzeye indirmeye çalışıyor.

Konuya ilişkin Malatya Belediyesi Basın-Yayın Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Malatya Belediyesi’nin haşere ile mücadele ekipleri larva, karasinek / sivrisinek ve ağaç biti / tatarcık olmak üzere 3 dalda haşere ile mücadele yürüttüğü ve haşerelerin üreyebileceği tüm alanları ilaçladığı belirtildi.

Açıklamada, haşere ile mücadelenin ilk etabının sinek ve sivrisineklerin üremesine neden olan larva üremesini önlemek olduğu belirtilerek, 1 Mart 2005 tarihinde başlanan ilaçlama çalışmaları belirli bir plan dahilinde periyodik olarak yapıldığı kaydedildi.

Sonbahara kadar düzenli olarak yapılacak olan bu çalışmaların Malatya Belediyesi sınırları içerisinde bulunan bütün kanallar, foseptikler, su birikintileri, ahırlar, gübrelikler, çöp sandıkları ve bataklıklarda yapıldığı vurgulandı.

Malatya Belediyesi haşereyle mücadele ekipleri, sivrisinekle mücadeleyi, soğuk sisleme cihazları ile akşam saatlerinde günbatımı sırasında, karasinekle mücadeleyi ise sabah gün doğuşu saatlerinde gerçekleştiriyor ve bu etaptaki çalışmasını 10 günde bir tekrarlıyor.

Genellikle yeşil alanlarda ve ağaçlarda üreyen ağaç biti için ekipler, parklar, yeşil alanlar ve caddelerde bulunan ağaçlar belirli aralıklarla ilaçlanıyor. Ekipler bu çalışmalarını gece saatlerinde başlatıyor ve sabah saatlerine kadar sürdürüyor.

Malatya’nın haşere yönünden sorunsuz bir yaz geçirmesi için yoğun bir çalışma sürdüren Malatya Belediyesi ekipleri, bu çalışmalarını 25 personel, 4 araç, 4 soğuk sisleme cihazı, 3 sırt atomizeri, 20 sırt pulvarizatörü, 1 el ulevesi ve 1 adet de park ve cadde ilaçlamasında kullanılan Holder cihazı ile yürütüyor.

Malatya Belediyesi BasınYayın Müdürlüğü’nün açıklamasında haşere ile mücadelenin sadece Malatya Belediyesi’nin çalışmaları ile ideal noktaya ulaşamayacağı, civar belde ve ilçe belediyelerinin de ilaçlama konusun hassasiyet göstermesi sayesinde haşare ile etkin bir mücadele sürdürülebileceği vurgulandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız