SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sinema Günleri..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından sürdürülen sinema günleri programı çerçevesinde sinema izlenip, yorumlar yapıldı.

Kent Konseyi Fethi Gemuhluoğlu Salonu'nda düzenlenen programda film izleyen gençler, izledikleri filmler ile ilgili yorumlar yaparak, sinema kültürü konusunda kendilerini geliştiriyorlar.

Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Eyüp Dağdeviren, konuyla ilgili açıklamada bulunan "Gençlik Meclisi olarak gençlerin sinema hakkında daha iyi bilgilere sahip olması ve nitelikli filmler izleyerek, izlenen filmler hakkında konuşarak sağlam bir sinema kültürü oluşturabilmelerine yardımcı olmak istiyoruz" dedi.

Dağdeviren, sinemanın bir kitle iletişim alanı olduğuna işaret ederek, bunun doğru verimli kullanılmasının çok önemli olduğunu, Gençlik Meclisi olarak bu kültürün gençler arasında doğru bir zeminde yaygınlaşması için çalışacaklarını söyledi.

Sinemanın uluslararası arenada ülkelerin söz sahibi olması noktasında da büyük bir rolü olduğuna işaret eden Dağdeviren, sanayide gelişen ülkelerin sinemaya ayırdıkları bütçenin çok büyük miktarlarda olduğunu, bunun altında yatan temel sebebin söz haklarının sürekliliğinin devam etmesi olduğunu vurguladı.

Kent Konseyi'nin ilerleyen günlerde sinema hakkında uzmanlarını davet ederek, sinema ve insan ilişkisi üzerine çeşitli söyleşiler tertip edileceği belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız