SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sinema Köy Okullarında

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:51:57
Sinema Köy Okullarında
A- A+ PAYLAŞ

Yazıhan Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi, SODES kapsamında yürüttükleri “Gezsem Anadoluyu Projesi” çerçevesinde birleştirilmiş sınıflı ilkokullarda sinema gösterimi yapıyor.

AR-GE Biriminden yapılan açıklamaya göre 2 hafta sürecek film şenliğinde toplam 12 okul gezilecek, öğrencilerin ilgiyle izleyebileceği  animasyon filmleri çocuklarla paylaşılacak. Yetkililer, Projeksiyon cihazı ve ses sistemiyle karanlık salonlar oluşturularak, sinema havası verilecek  ve  kendi imkanlarıyla sinemaya gidemeyen çocuklara bir nebze de olsa sinema atmosferini yaşatmayı hedeflediklerini belirttiler.

İlk gün Akyazı Sarsap İlkokulu ile Sinan İlkokulu’nda, ikinci gün Epreme İlköğretim Kurumu’nda   “Buz Devri 4: Kıtalar Ayrılıyor” filmi gösterildi. Öğrenciler filmi çok beğendiklerini belirttiler.

Epreme Ortaokulu öğrencisi Tuba Aksüt, filmin çok güzel ve eğlenceli olduğunu, bu tür etkinliklerin köy okullarında sürekli olmasının kendilerini çok mutlu edeceğini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız