SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sinema Kültürü' Semineri

A- A+ PAYLAŞ

İzzet Günay, Şevket Çoruh, Derviş Zaim, Ümit Ünal, Mehmet Açar, Senem Aytaç, Övgü Gökçe, Çiçek Kahraman, Hayk Kirakosyan ve Mustafa Ziya Ülkenciler "Sinema Kültürü Seminerleri" için Malatya'ya geliyor.

26 Kasım - 2 Aralık 2010 tarihleri arasında ilki gerçekleştirilecek olan 'Malatya Uluslararası Film Festivali' çerçevesinde yapılacak "Sinema Kültürü Seminerleri"ne başvurular başladı.

Malatya İnönü Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan seminerlerle, Malatya'da festival ve sinema kültürünün oluşumuna katkıda bulunulması ve iyi birer sinema izleyicisi olarak kendini yetiştirmek isteyenlere olanak sunulması amaçlanıyor.

Malatya Uluslararası Film Festivali çerçevesinde, Malatya İnönü Üniversitesi'nde 27 Kasım - 1 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek ücretsiz seminerlerin konuları 9 başlıkta işlenecek.

Seminerlerde yer alan konu başlıkları şöyle sıralanıyor:
"Bir Filmi Yönetmek, Görüntü Oluşturma Sanatı, 'Bir Senaryo Yazmak', 'Oyunculuk Metodolojisi', 'Kurgu: A+B=C midir?', 'Türk Sinema Tarihi', 'Film Analiz Yöntemleri', 'Dünya Sinema Tarihi' ve 'Sanat Yönetmenliği' ". Bu başlıkların ele alınmasıyla, katılımcılar bir filmin oluşumunun tüm aşamalarına ilişkin bilgi sahibi olacak.

Sinema eğitimini Rusya'da tamamlamış ve sanat yaşamını bir süredir Türkiye'de sürdüren ve başarılı işlere imza atmış Hayk Kirakosyan, 'Görüntü Oluşturma Sanatı' konusunu işleyecek. 'Tabutta Rövaşata', 'Cenneti Beklerken', 'Çamur' ve 'Nokta' filmlerinin başarılı yönetmeni Derviş Zaim, 'Bir Senaryo Yazmak' üzerine bilgi ve deneyimini katılımcılarla paylaşırken; Türk Sinema Tarihi'ni Övgü Gökçe işleyecek.

'Bir Filmi Yönetmek' seminerini 'Dokuz', 'Ara', 'Gölgesizler', 'Kaptan Feza' ve 'Ses' filmlerinin yönetmeni Ümit Ünal; Film Analiz Yöntemleri'ni, sinema eleştirmeni, roman ve öykü yazarı Mehmet Açar; Dünya Sinema Tarihi seminerini, alanında Türkiye'de ve yurtdışında araştırmalar yapmış sinema yazarı Senem Aytaç verecek. Sanat Yönetmenliği seminerini, beyazperde ve televizyonda iz bırakan işlere imza atmış Mustafa Ziya Ülkenciler; 'Kurgu: A+B=C midir?' ve kurgucu Çiçek Kahraman verecek. Türk Sineması'nın usta oyuncusu İzzet Günay ve son dönemin dikkat çeken oyuncularından Şevket Çoruh ise 'Oyunculuk Metodolojisi' seminerinde deneyimlerini paylaşacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız