SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sinema Paneli

A- A+ PAYLAŞ
Malatya 2. Uluslar arası Film Festivali kapsamında "Türkiye Sinemasında Yol Öyküleri" konulu panel düzenlendi. 
 
Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele konuşmacı olarak katılan Plato Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Aslı Kotaman, Aslı Akdağ ve Sermin Çakmak, Türkiye'deki sinema filmlerinin yol öykülerini anlattı. 
 
İstanbul Plato Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Aslı Kotaman, "Özellikle modernizm döneminde Avrupa sinemasına yön veren yolculuk fikrinde ve temasında soruyla ortaya çıkan yolculuklar yok. Aslında bir cevap arayışı var. Ama cevabında ne olduğunu hiçbir zaman tam olarak anlayamıyoruz. Birey yolculuğa karar verdiğinde çoğunlukla bir şey aramak için değil, öncelikle terk etmek için yolculuğa çıkıyor. Dolayısıyla arayışı her zaman buluşla son bulacak bir arayış değil. Bu edebiyatta da karşımıza çıkıyor. Yeni dönem Türk sinemasında özellikle bu zihinsel yolculuk teması, çok ana bir temadır. Karakterlerin bir içsel yolculuğu olduğunu, çeşitli sorulara yanıt bulmak için kendilerini doğdukları yerden bazen sebepsizce bazen de çok içerden bazı sebeplerle kendilerini oradan uzaklaştırmak istediklerine şahit oluyoruz" dedi. 
 
Öğretim Görevlisi Aslı Akdağ ise "Ülkemizde yapılan yol filmlerinin birçoğunda göç ediş esnasında bir yol hikayesinin anlatılmasından ziyade bir göçün ardından yaşanan psikolojik, toplumsal değişimlerinin ele alındığını görüyoruz" diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız