SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sinemanın Sultanı Malatya'da

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:31:33
Sinemanın Sultanı Malatya'da
A- A+ PAYLAŞ

3. Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında Türk Sinemasının ünlü oyuncuları Türkan Şoray ve Halit Akçatepe Malatya’ya geldi.

Malatya Valiliği Koordinasyonunda, Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından, Manas Evleri’nin sponsorluğunda, Festival Concept International organizasyonu ile düzenlenen 3. Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında ünlü oyuncular ve jüri üyeleri Malatya’ya gelmeye başladı.

Festival kapsamında 'Onur Ödülü'ne layık görülen Türk Sineması’nın “Sultan” lakaplı oyuncusu Türkan Şoray ile Hababam Sınıfı filminin unutulmaz kahramanı Halit Akçatepe, Malatya Havaalanı'nda kalabalık bir ekip tarafından karşılandı. Malatya Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç, Türk Sinemasının ünlü isimlerine çiçek takdim etti.

Uçaktan iner inmez basın mensuplarının yoğun ilgisiyle karşılaşan ünlü oyuncu Türkan Şoray, Malatya’ya bir kez daha gelmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Sultan, Malatya Film Festivali'nin her geçen yıl daha farklı bir anlam kazandığına dikkat çekerek, şunları ifade etti:

"Daha önce de Malatya'ya 2 kez gelmiştim. Bu yılın benim için farklı bir anlamı var. Geçen sene ödül vermek için gelmiştim, bu yıl da ödül alacağım. Malatya Film Festivali giderek derinlik ve zenginlik kazanıyor. Bu sene güzel filmler varmış. Bu, ileride bayağı ciddi bir film festivaline dönüşeceği anlamına geliyor.”

Şoray, bir gazetecinin, “Malatya Film Festivali, Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin potansiyeline ulaşabilir mi?” sorusuna, “Neden olmasın? Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin farklı bir özelliği var. Ülkemizin en uzun süren film festivali. Türk Sinemasının Oscar’ı niteliğinde. İnşallah Malatya Film Festivali de yıllarca sürer, yıllarca sinemacılara destek ve umut olur” cevabını verdi.

3. Malatya Uluslararası Film Festivali’nin bu yılki ana temasının “Ortadoğu ve Barış” olmasına da değinen Şoray, “Çok yerinde olmuş. Dünyada barış, barış, barış diyorum” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız