SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sinemanın Sultanları Malatya'da

A- A+ PAYLAŞ

Cuma günü başlayacak olan 1. Uluslar arası Malatya Film Festivali’nin açılışına katılmak üzere Türk sinemasının iki önemli kadın oyuncusu Türkan Şoray ve Fatma Girik Perşembe akşamı Malatya’ya geldiler.

Vali Ulvi Saran tarafından konaklayacakları Anemon Otel’de karşılanan iki dev aktris, kısa bir süre dinlendikten sonra basın mensuplarıyla görüştüler.

Türkan Şoray Malatya'ya hayran olduğunu ifade ederek, "Geçtiğimiz yıllarda senaryo yarışması ve sinema açılışı için Malatya'ya gelmiştim. Çok değişik yerlere gittim ve hayran kaldım. Bu yıl ki gelişimizde çok anlamlı. Fatma'yla isteyerek ve severek geldik. Anadolu'nun muhtelif şehirlerinde böyle festivallerin düzenlenmiş olması Türk sineması adına bizleri çok mutlu ediyor. Bayağı kapsamlı ve çok kapsamlı bir festival olduğuna inanıyorum. Bu festivalin ilk açılışında bulunmak, yani festivalin daha çok tanıtılmasında bizimde çok küçük bir payımız olursa gerçekten kendimizi mutlu hissedeceğiz." dedi ve hala hayran olunan bir sanatçı olmalarıyla ilgili soru üzerine de "Bizim halkımızın gönlü o kadar geniş, o kadar gani ki, bir kere yıllardır bizi yüreklerinde taşıdıkları için ben canım seyircilerimize söyleyecek söz bulamıyorum. Onların kalbinde olduğumuzu biliyoruz ama sinemaya adım atan her yeni sanatçının seyircinin kalbinde yeri var. Herkesin yeri ayrı diye düşünüyorum. Bizim yerimizde ayrı“ diye konuştu.

Fatma Girik de, “Yıllar önce Rabia filmini çekmek üzere gelmiştik. O zaman böyle büyük oteller yoktu. Yüksek bir binada kalmıştım. Bir baktım aşağıda insanlar toplanmış, ‘Fatma Girik..Fatma Girik’ diye konuştuklarını gördüm. Yıllar sonra bir kez daha Malatya’dayım. Burada olmaktan çok mutluyum.”dedi.

Girik ayrıca, "Ödül almak çok güzel bir şey ama ödül vermekte çok güzel. Ödül vermek, almak kadar güzel çünkü Türk sinemasına ve Türk tiyatrosuna senelerini vermiş sanatçılara ödüllerini vermek çok hoş bir şey. Bu görevi yapacağız, bunun içinde çok mutluyuz" diye konuştu.

Girik, Türk sinemasına 53 yılını verdiğini belirterek, "Çok iyi filmler yapılıyor. Moda gibi bu. Bizim zamanımızda başka bir şeydi. Masalımsıydı" dedi.

Sanatçılar “Eski filmler çok izleniyor. Yeni dönemlerde ödüllü filmler bile çabuk unutuluyor. Eski filmlerin hala ilgi görmesini neye bağlıyorsunuz?” sorusuna “O zaman romantizm vardı. Her şey daha duygusaldı. Bugünkü gibi internet, televizyon, teknolojinin getirdiği hızlı yaşam yoktu. Yoksa şimdilerde de çok güzel filmler yapılıyor. Filmlere yaklaşım herhalde hayatın artık daha mekanik ve hızlı olmasından kaynaklanıyor.” yanıtını verdiler.

İki sanatçının, basın mensuplarıyla sohbet sırasında samimi diyaloglar da yaşandı. Fatma Girik, kendisine hayranlığını ifade eden ve iltifatta bulunan bir basın mensubuna, “Sen ne kadar güzel konuşuyorsun! Seni parayla bize iltifat edesin diye tuttuğumuzu zannederler.” diye espri yaptı.

Sanatçılar ve diğer konuklar, daha sonra Vali Saran’ın verdiği yemeğe katıldılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız