SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sinemaseverlerle Buluştular

0
Güncellendi - 2017-11-13 02:15:30
Sinemaseverlerle Buluştular
A- A+ PAYLAŞ

Ünlü sanatçılar Halil Ergün ve Meral Orhonsay Malatya Park’ta sevenleri ile buluştu.

Bilge Olgaç’ın geleneksel Anadolu toplumunda kadın-erkek ilişkilerinin adaletsizliğine değindiği, kısır olmanın kadınları aşağılayıcı bir nitelik taşımasını, erkeklerin yasal olmadığı halde ikinci eş, yani kuma almasının kabul görmesini eleştirdiği filmi, “Gülüşan” 7. Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında Ustaya Saygı bölümünde gösterildi.

7. Malatya Uluslararası Film Festivali için Malatya’ya gelen ünlü sanatçılar Halil Ergün ve Meral Orhonsay festival kapsamında Malatya Park AVM’de düzenlenen söyleşide hayranları ile bir araya geldi.

Sinema Yazarı Gökşen Aydemir’in modere ettiği söyleşiye filmin başrol oytuncularından Halil Ergün ve Meral Orhonsay katıldı.

Kadın olmanın Türkiye’de çok zor olduğunu dile getirerek sözlerine başlayan Halil Ergün, kadın yönetmen olmanın daha çok zor olduğunun altını çizdi. Filmin o dönemin zor şartlarında çekildiğini söyleyen Ergün, “O dönemde Bilge Olgaç filmi nasıl çekeceğini düşünürken, ben direkt bütçesini sordum. O zamanlar ticaret yapan arkadaşlarımla konuştum, bir yolunu bularak filmi çekmeye başladık.” dedi.

Bu zor şartlara rağmen filmin çekimlerini tamamladıklarında ortaya destansı bir film çıktığını ve filmin çok özel macerası olduğunu dile getiren usta oyuncu filmin kuma meselesini, kadın erkek ilişkisini, erkek egemenliği meselesini ve Türkiye’nin birçok sorunu olan konuları kadın gözü ile anlattığını dile getirdi.

Halil Ergün daha sonra sözü Meral Orhonsay’a bıraktı.

Orhonsay; “Toplumsal olarak aile, mahalle ve çevre alışkanlıklarımız, ve kültürümüz, kadınların özgürlük haklarını, varoluşlarını etkilediğin düşünüyorum” diye konuştu.

Orhonsay annelere de seslendi; "Lütfen çocuklarınıza; “Seni döverim!” “Kırarım kafanı!” diye sözler söylemeyin. Bunlar çocuklarınızın ilerdeki yaşamlarına etki edecek.” dedi.

“Gülüşan”da da erkek şiddet yanlısı. Ona çocuğu olması gerektiğini söylüyorlar. Ama çocuğu olmuyor. Birçok adamın çocuğu olmadığında kadınlarda kabahat bulunur ve çok kadın ile evlenmekten çıkar onun hikayesi.” diyen Orhonsay, filmin hikayesi kadar insanı da tartışmak gerektiğini dile getirdi.

Bülten- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız