SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sınır Ötesine 'Evet'

A- A+ PAYLAŞ

Meclis Genel Kurulu'nda PKK ile ilgili gizli oturum yapılırken sınır ötesi harekat konusu da görüşüldü. Hükümetin bir yıl daha sınır ötesi harekat talebi Meclis Genel Kurulu'nda büyük bir çoğunlukla kabul edildi.

TBMM Genel Kurulunda, sınır ötesi operasyon konusunda Hükümete verilen yetkinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi kapalı oturumda kabul edildi.

TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil'in başkanlık ettiği kapalı oturum, yaklaşık 3 saat 15 dakika sürdü.

Oylamaya 451 milletvekili katıldı. Oylamada 428 kabul, 18 red oyu kullanılırken; 1 oy çekimser çıktı.

Kapalı oturumda, İçişleri Bakanı Beşir Atalay terör ve terörle mücadele konusunda bilgi verdi, ardından da siyasi parti grupları tezkere üzerinde söz aldı.

Başbakanlık Tezkeresi, Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının, Irak'ın kuzeyinden Türkiye'ye yönelik terör tehdidi ve saldırılarının bertaraf edilmesi amacıyla sınır ötesi harekat düzenlemesi konusunda Hükümete verilen yetkinin 17 Ekimden itibaren 1 yıl daha uzatılmasını öngörüyor.

TBMM Genel Kurulunun 17 Ekim 2007 tarihli kararıyla verilen yetki, 2008 ve 2009 yıllarında 2 kez uzatılmıştı.

Kapalı oturumun ardından, birleşime ara verildi.

Aradan sonra CHP Muğla Milletvekili Gürol Ergin'in, bir kanun teklifinin doğrudan gündeme alınma önergesi görüşülecek.

Daha sonra da CHP'nin ''Seviye Belirleme Sınavı konusunda görevini kötüye kullandığı ve yetkisini suistimal ettiği'' gerekçesiyle eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik hakkında verdiği Meclis Soruşturma Önergesinin görüşülmesine geçilecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız