SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sınırda Patlama, 6 Ölü

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:45:38
Sınırda Patlama, 6 Ölü
A- A+ PAYLAŞ

Hatay’ın Altınözü ilçesine bağlı Hacıpaşa beldesinin Suriye ile olan sınır hattında, toplanan hurda parçalarının arasındaki mühimmat patladı. Olayda 1’i Türk 6 kişi hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, bir grubun, Hacıpaşa beldesinin karşısındaki Suriye’nin Azmarin kasabasından topladıkları hurda parçalarını Türkiye’ye geçirmeye çalıştıkları sırada patlama meydana geldi. Hurda parçalarının içerisinde mühimmatın patlaması sonucu meydana geldiği belirlenen patlamada 15 yaşlarındaki bir Türk vatandaşı Antakya Devlet Hastanesi’ne kaldırılmak istenirken, 5 Suriyeli de olay yerinde hayatını kaybetti.

Hatay Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, "3 Eylül 2013 Salı günü saat 13.15 sıralarında Altınözü İlçesi’ne bağlı Sarıbük Köyü Hırbe Çiftliğine 1 km mesafedeki Suriye sınırından hurda malzemeleri kaçak olarak soktuğu değerlendirilen, ilçemiz Yolağzı Köyü nüfusuna kayıtlı 1998 doğumlu A.Ş. isimli vatandaşımız, malzemelerin arasında bulunan patlamamış mühimmatın infilak etmesi sonucu yaralanmış, kaldırıldığı Antakya Devlet Hastanesinde hayatını kaybetmiştir. Aynı olayda 5 Suriye vatandaşının hayatını kaybettiği, hayatını kaybeden Suriyelilerin olay yerinde bulunan diğer şahıslar tarafından Suriye Devleti İdlip İline bağlı Derkuş Köyü’nde bulunan hastanenin morguna kaldırıldığı öğrenilmiştir. Olay yerinde yapılan incelemede, sınırın Suriye ve Türkiye tarafında hurda malzemelerin bulunduğu, hurda malzemelerin arasında patlamamış mühimmat parçalarının bulunduğu tespit edilmiştir. İlgili güvenlik birimi tarafından kaçak hurda malzemelerin içerisindeki patlamamış diğer mühimmat ile ilgili gerekli tedbirler alınmıştır" denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız