SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sınırdaki Su Kahta'ya..

A- A+ PAYLAŞ

Adıyaman'ın Kahta ilçesinin yüz yıllık su ihtiyacını karşılaması için başlatılan Malatya ili sınırlarındaki Karasu-Haydaran İçme Suyu Proje çalışmaları başladı.

Kahta Belediyesi tarafından başlatılan cazibeli Karasu-Haydaran İçme Suyu Projesi ile ilçenin yıllardır süre gelen su sıkıntısının ortadan kaldırılacağı bildirildi. Kahta'nın yüz yıllık içme suyu ihtiyacını karşılaması hedeflenen cazibeli içme suyu projesiyle elektrik giderlerinden tasarruf elde edileceği belirtildi. Projeyi yürüten ekipler içme suyu alanında çalışmalara başladı.

Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, Karasu-Haydaran mevkiinde, mevcut su kaynağı olan Arsemia ve Değirmen başındaki su kaynağı şebekesine elektrik enerjisi kullanılmadan, 16 kilometrelik mesafeden döşenecek boru hattıyla Kahta'ya oluk oluk akacak cazibeli içme suyuna kavuşacağını kaydetti. Abdurrahman Toprak, "Malatya İli Karasu-Haydaran mevkisindeki su kaynağından projeyi yürüten ekipler su kaynağı bölgesindeki çalışmalarına başladı. Karasu-Haydaran mevkisi 16 kilometrelik mesafeden mevcut su şebekemiz Arsemia-Değirmen başına borularla saniyede 600 metre küp cazibeli su aktarılarak, yüz yıllık su ihtiyacımızı karşılayacaktır. Projemizin startını vermiş bulunmaktayız. Nihayet çalışmalarımızı başlatmış bulunuyoruz. Birileri hizmetlerimize engel olmazsa çalışmalarımız aralıksız devam edecektir" dedi.

Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, "Eskinden Kahta'nın içme suyunu Kahta Çayı isale hattından karşılanıyordu. Buna ek olarak Arsemia-Değirmenbaşı su kaynaklarını ilçeye aktardık. Motopomplarla ilçeye verdiğimiz içme suyu elektrik enerjisi kullanıldığı için aylık elektrik enerjisine yaklaşık 200 milyar borçlanıyorduk. Yeni su projemizle giderlerden tasarruf elde edeceğimize inanıyoruz. Göreve geldiğimizden buyana en büyük projelerimizden birisini daha hayata geçirerek en kısa sürede yılların özlemi olan içme suyu sorununu kökünden çözmüş olacağız. Böylelikle Kahtaya gelen suya saniyede 600 metre küp su akışını daha eklemiş olacağız. İlçemizin artık yüzde 100'ü günlük olarak suya kavuşacaktır. Bu su kaynağı Kahta'nın önündeki 100 yıllık su ihtiyacını inşallah kesintisiz karşılayacaktır" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız