SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sınırlandırılmış İdam Yasası Getirilsin"

0
Güncellendi - 2016-04-21 16:04:58
A- A+ PAYLAŞ

  • HİMYAÇ-DER'den MHP ve BBP'yle, çocuk istismarlarına karşı ortak tepki.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Gülay Coşkun ile HİMYAÇ-DER Genel Başkanı Ayşe Ece Budan, Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkanı Sema Altuntaş’ı ziyaret ederek, çocuk istismarına tepki gösterdi.

HİMYAÇ-DER Başkanı Ece Budan, toplantıda yaptığı açıklamada, dernek olarak partileri ziyaret etmeye başladıklarını belirtti. Çocuk istismarına dikkat çekmek amacıyla ziyaretler gerçekleştirdiklerini anlatan Budan, “Partilerimizi ziyarete başladık, çocuk istismarı gündemimizde. Hepimizin bildiği gibi Türkiye’de son zamanlarda çok sık rastlanan çocuk istismarı konusuna bir tepki ve algı oluşturmayı amaçlıyoruz. Dernek olarak temsil ettiğimiz kesimin içindeki bir konu olarak son derece önemsiyoruz. Dünkü olayda kamuoyunda herkesin bildiği bir öğretmenin yaptığı tacize yönelik açılan davada verilen kararı memnuniyetle karşıladığımızı belirtmek istiyorum. Biz dernek olarak hep ‘Sınırlandırılmış idam’ yasası getirilsin isteğinde bulunduk. Türkiye’de bir şeylerin değişmesine öncülük etmek istiyoruz. Bu tip hasta ruhlu insanların cezai müeyyidelerinin az olmasından dolayı bu olayları teşvik etmektedir. Bilindiği gibi ülkemizde öyle bir duruma geldik ki, zinanın suç olmaktan çıktığı ülkemizde bu olayları yaşamamız da mümkün değil. Bunların hepsini göz önüne alarak iktidara, muhalefet partilerine ve sivil toplum kuruluşlarına seslenmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

MHP Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Gülay Coşkun da parti olarak Karaman’daki olayın tamamen takipçisi olacaklarını söyledi. Karaman’daki olayın ortaya çıkmasının ardından parti olarak soru önergesi verdiklerini anlatan Coşkun, ancak bu önergenin iktidar partisi milletvekillerinin oylarıyla reddedildiğini anımsattı. Coşkun, “Daha sonra bir başka parti tarafından verilen soru önergesi kabul edildi. Ancak hükümetin üyeleri komisyona üye vermediği için komisyon çalışmasına başlanmamıştır. Komisyonda 15 üye olması lazım. Ancak AK Parti üyesi komisyonda olmadığı için komisyon araştırma çalışmalarına başlamamıştır. Şunu belirtmekte fayda var, son günlerde her yerde çorap söküğü gibi böyle pislikler fışkırmaktadır. Bunun takipçisi olacağız. Asla gündemden düşürtmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

BBP İl Başkanı Altuntaş ise ciddi anlamda bir sorun teşkil eden çocuk istismarı için bir araya geldiklerini belirtti. Çocuk istismarının önüne geçmek için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini vurgulayan Altuntaş, “Gerekli yasal düzenlemelerin getirilmesi, cezai müeyyidelerin artırılmasını istiyoruz. Geçtiğimiz günlerde takip edildiği gibi Karaman’da bir vakıfta yaşanan olayları, Türkiye’nin farklı yerlerinde ortaya çıkan çocuk istismarını üzüntüyle takip ettik. Devletin sosyal sorumluluğunun had safhada olması gereken noktada yapılan açıklamaları da dinledik. ‘Yapılan eylemin bir kere rastlanılmış olması bir kurumu karalamaya yetmez’ şeklinde açıklamalar yapıldı. Bir kadının, bir annenin, bir bakanın bu şekilde talihsiz açıklamalar yapmasını biz çok hatalı buluyoruz. Vakfın itibarının korunması çocuklarımızın korunmasından daha önemli değildir. Cumartesi günü 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanacak. Biz bu bayramı mutlu bir şekilde kutlamak isterdik ama maalesef Türkiye’nin birçok yerinde çocuklar istismara uğruyor, zorla çalıştırılıyor, suça itiliyor. Maalesef mutlu bir şekilde kutlayamıyoruz” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Mehmet kaplan (7 yıl önce)
    Ece budan gitsin tecavüzcüleri savunan bakanı savunsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Yasin (7 yıl önce)
    Ellerinizden öperim Ahlaklı İnsanlar, Onurlu İnsanlar, Yürekli İnsanlar... Birileri gibi çıkıp "Bir kereden bir şey olmaz" demediniz ya...Demek ki neymiş ? "Ahlak Dinden 10 adım ileridedir" . Önce Ahlaklı olmak gerekir... (Bk.http://malatyahaber.com/haber/ahlak-dinden-10-adim-ondedir/)
    0
    0
    Yanıtla