SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sinirlerin Gerildiği An

A- A+ PAYLAŞ

TBMM'de İnönü Üniversitesi'nin en önemli sorunlarından biri olan kadro kanununun çıkarılmasıyla ilgili oturum sırasında sinirler zaman zaman gerildi. En heyecanlı ve sinirli isim, Tunceli Milletvekili Kamer Genç'e kızan Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu idi. Aslanoğlu'nun, madde üzerinde söz alarak konuşmak isteyen Genç'e tepkisi Meclis TV'nin ekranlarına yansırken, güçlükle yerine oturtulan Aslanoğlu'nu sakinleştirenlerden biri de Malatya Milletvekili Öznur Çalık'tı.

İnönü Üniversitesi'ne kadro verilmesi konusunu 6 yıl önce gündeme getiren Aslanoğlu, geçen dönem AKP milletvekillerinden bazılarının sıcak bakmadıkları gibi, başta Münir Erkal olmak üzere engelleme çabaları nedeniyle sonuç alınamayan tasarı konusunda hayli emek sarfetti. Bu dönemin AKP milletvekilleri de Öznur Çalık'ın önderliğinde aynı konuda bir başka yasa teklifi vermişlerdi.

Aslanoğlu ve Çalık, bu kez AKP, CHP imzalarına ilaveten MHP'den de imza almışlardı. İşi tesadüfe bırakmak istemiyorlardı.

Güldal Mumcu'nun başkanlık ettiği oturumda, sıra maddelerin okunmasına geçildiğinde, meclisin her zaman her konuda en çok konuşan ismi olan Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'in "söz istediği"ne ilişkin sesi duyuldu.

Tasarının en kısa zamanda geçmesi için daha önceden Genç'le, "söz almaması" konusunda konuşan Aslanoğlu, Genç'in sesini duyunca adeta çıldırdı ve önce başkanlık kürsüsüne doğru "Yok yok.." diye bağırdı. Sonra "Ayıp ya" diyerek Genç'in üstüne yürüdü. Genç şaşkındı. Hemen diğer milletvekilleri araya girdiler, Aslanoğlu'nu ayırıp yerine oturttular. Genç de söz almaktan vazgeçmişti.

O sırada, tasarının diğer sahiplerinden Öznur Çalık da, Aslanoğlu'nun yanına giderek sakinleştirdi.

Ve sonunda Malatya İnönü Üniversitesi'nin kadro konusu, "kısıtlı" da olsa, 6 yıllık bir çabanın sonunda kanunlaşmıştı.

Aslanoğlu ve Çalık'ın teşekkürlerinin ardından, kavga- gürültü sonucu söz almaktan vazgeçen Kamer Genç, Aslanoğlu'na kendisine bu nedenle teşekkür etmediği için sitemde bulundu.

Bu arada, Ömer Faruk Öz'ün Malatya Milletvekilleri adına İstanbul'daki Malatyaspor gecesine katıldığı belirtilirken, AKP Milletvekili Fuat Ölmeztoprak oylama akşamı da mecliste yoktu ve muhtemelen evinde oylamayı izliyordu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız