SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sınırlı Müdahale Bizi Tatmin Etmez"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:43:32
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Suriye’ye sınırlı müdahale bizi tatmin etmez. Kosova benzeri bir operasyon olmalı" dedi.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından başkomutan sıfatıyla Çankaya Köşkü’nde ilk defa verilen 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonunu eşi Emine Erdoğan ile katıldı.

 

Başbakan Erdoğan, Suriye’ye olası müdahaleyle ilgili olarak, “Suriye’ye sınırlı müdahale bizi tatmin etmez. Kosova benzeri bir operasyon olmalı” dedi. Erdoğan, müdahalenin 1-2 günlük vur çık değil, rejimi bıraktırma noktasına getirmesi gerektiğini söyledi.

 

Suriye konusunda TBMM’yi olağanüstü toplamaya gerek olmadığını belirten Erdoğan, "Tezkereye şu anda ihtiyacımız yok. 4 Ekim’e kadar. Şu andaki süreç Meclis zaten tatilde. Olağanüstü toplantıya gerek olur mu olmaz mı, bunu Sayın Cumhurbaşkanımızla da görüşürüz. Meclisin kapalı olduğu dönemde Cumhurbaşkanımızın yetkisi var" dedi.

 

Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin açıklamalarıyla ilgili olarak da, “Kerry’nin açıklamalarına bakılırsa. G20 zirvesi öncesi müdahale olabilir” dedi. Erdoğan ayrıca Moskova’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşeceğini söyledi.

 

Resepsiyona katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da, Suriye konusunda Türkiye’den operasyonla ilgili herhangi bir talepte bulunulmadığını, doğru olanın Esad yönetiminin iktidardan uzaklaştırılması olduğunu söyledi.

 

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ise, Suriye konusunda Türkiye’nin her türlü tedbiri aldığını ve endişeye gerek olmadığını söyledi. Özel, mevcut tezkereye göre çalışma yaptıklarını açıkladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız