SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sınırsız İhlal Görülüyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:53:34
A- A+ PAYLAŞ

 Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şube Başkanı Balin, “Hukukun çıkarlar doğrultusunda kullanılması ihanettir” dedi.

MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Babin, son günlerde kamuoyu gündemine düşen telekulak skandallarıyla ilgili yazılı açıklamada bulundu.

Balin, yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Özel hayatın mahremiyeti, kişi hak ve özgürlüklerine saygı, dün olduğu gibi bundan sonra da üzerinde hassasiyetle durmamız gereken değerlerimizin başında gelmektedir. Kamuoyu olarak ibretle izliyoruz ki, hukuk enstrümanları kullanılarak kişilerin mahremiyetleri ihlal edilmiş, maksatlı bir yaklaşımla görüşmeleri kayıt altına alınmış. Bunlar ne derece doğru, tabii ki araştırılacak. Ne var ki bu konuda, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı’nın açıklamalarını çok önemsiyoruz. Sayın Başsavcı yaptığı açıklamada, 3 yıldan fazla bir süredir 2 bin 280 kişinin dinlenildiğini; bu kişilerin arasında, soruşturma konusu ile ilgisi olmayanların yer aldığını ve aynı zamanda özel hayat kapsamındaki görüşmelerin de bu dinlemelere dahil edildiğini söylüyor. İşte bu noktada, evrensel hukukun temel kurallarının çiğnendiği, kişi hak ve hürriyetlerinin sınırsızca ihlal edildiği görülüyor. Nitekim dinlenilenler arasında bazı üyelerimizin de isimleri geçmekte.

Hukuk ilkelerini çiğneyerek, adaletin temel araçlarını kendi amaç ve emelleri doğrultusunda kullananların, masumiyet karinesini çiğneyenlerin, şeffaf bir yaklaşımla bir an önce ortaya çıkarılması en büyük arzumuzdur.

Şunu hiçbir şekilde unutmayalım; hukukun üstünlüğü anlayışı elbette ki kutsaldır. Ne var ki, hukukun ve araçlarının çıkarlar doğrultusunda kullanılması en büyük ihanettir. Bütün bunların ışığında, şeffaflık ilkesinin ne kadar önemli olduğunu tekrar hatırlatıyor, herkesin ve her kesimin yaptıklarının hesabını verebileceği bir Türkiye diliyoruz.”

Foto : Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız