SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sınırsız Yetki Diye Birşey Yok!'

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:00:11
'Sınırsız Yetki Diye Birşey Yok!'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Vasip Şahin, ''Belediye başkanları, büyükşehir olunca sınırsız yetkiye sahip oldular diye bir şey yok. Yetkiler sınırlıdır ve kanunla verilir'' dedi. 

Vali Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni Büyükşehir Yasası ile Malatya'nın da büyükşehir statüsüne kavuştuğunu hatırlattı. Büyükşehir statüsünün Malatya'ya hayırlı olmasını dileyen Şahin, ''Güzel bir gelişmedir. Malatya'nın en azından bütçeden aldığı pay ve birtakım hizmetleri yerine getirirken yapacağı koordinasyon noktasında önemli bir gelişmedir. Hizmetlerin verimini artıracaktır diye düşünüyoruz, ümit ediyoruz. İnşallah o noktada Valilik olarak biz de belediyeye her türlü desteği hem kuruluş, hem hizmetlerin yürüyüşü aşamasında vereceğiz'' diye konuştu. 

Büyükşehir belediye başkanlarına sınırsız yetki verileceğine ilişkin kamuoyundaki söylentilere de açıklık getiren Şahin, ''Belediye başkanları, büyükşehir olunca sınırsız yetkiye sahip oldular diye bir şey yok. Yetkiler sınırlıdır ve kanunla verilir. Dolayısıyla öyle bir endişeye gerek yok. Herkesin sınırı, görev alanı bellidir. Belediyemiz de, o görev alanı içerisinde hizmetlerini en iyi şekilde vermeye çalışacaktır. Valilik olarak biz de kendi görev alanımız içerisinde, bize tanımlanan sınırlar dahilinde görevimizi yerine getirmeye devam edeceğiz'' ifadelerini kullandı. 

Yasayla, Valiliklerin ilin güvenliğini sağlama, ekonomik gelişme ve kalkınmasının önünü açacak çalışmalar yapma, kültürel ve sosyal alt yapısını hazırlama, eğitim, sağlık gibi alanlarda hizmetlerine devam edeceğini belirten Şahin, ''Dolayısıyla bizim uğraşacağımız hala çok geniş yetki alanımız ve sahalarımız var. Orada inşallah bizler devam edeceğiz'' dedi. 

Valilerin, yetkilerinin çokluğu nedeniyle protokolde birinci sırada olmadığına işaret eden Şahin, ''Valiler devleti ve hükümeti ilde temsil ettiği için protokolde birinci sıradadır. Ve hala Valilik devleti ve hükümeti temsil etmeyi sürdürüyor. Bu yetkisinde bir azalma yok'' değerlendirmesinde bulundu. 

-''Bir Kurum Kapanıncaya Kadar Görevine Devam Eder''- 

İl Özel İdaresi'nin yeni düzenlemeyle pozisyonun ne olacağı konusuna da değinen Şahin, şunları kaydetti: 

''Bir kurum kapanıncaya kadar hiç kapanmayacakmış gibi görevine devam edecektir, etmelidir. Ne zaman bir başka kuruma yetkisini ve görevini devrederse o gün görevi biter. Dolayısıyla bizim İl Özel İdaresi'nde arkadaşlarımız çalışıyorlar, çalışmak durumundalar. Belediyeye devredinceye kadar o hizmetler bize ait. Yasayla il sınırları içinde İl Özel İdaresi'nin yapmış olduğu tüm görevler belediyelere devredilecek, bir kısım görevler hariç tabii. Bazı görevler kendi kurumlarına devrediliyor.'' 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız