SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sinsi Planların Farkındayız"

A- A+ PAYLAŞ

 
MİLLETVEKİLİ ŞAHİN'İN AÇIKLAMASI 
 
AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, terör saldırılarıyla ilgili yaptığı açıklamada, 
 
"19 Ekim Çarşamba günü Hakkari ili Çukurca ilçemizde meydana gelen hain saldırı sonucu 24 ana evladımız şehadete ermiş, 18 evladımız da yaralanmıştır. Öncelikle Şehit düşen evlatlarımızın ailelerine ve tüm kamuoyuna  başsağlığı diliyor, yaralananlara da acil şifalar niyaz ediyorum.
 
Öncelikle belirtmek isterim ki bu tür olaylar yüzyıllar boyunca  birlik ve beraberlik içinde yaşadığımız, beraberce aynı cephede savaştığımız, aynı değerlere inanan ve gelenek ve görenekleri aynı olan , bölge halkıyla aramıza kimse  nifak  tohumları ekemeyecektir ve hiçbir zamanda ekmeye güçleri yetmeyecektir.
 
Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül’ün Hakkari ziyareti sonrası gelişen ve Ortadoğu’da yeşeren barış umutlarının akabinde yaşanan bu saldırı ile Türkiye’de de huzur ortamının ve refahın oluşması, Ak Parti hükümeti olarak İktidara geldiğimiz günden bugüne atmış olduğumuz demokratikleşme , insan hakları ,ekonomik istikrar ve özgürlüklerin  geliştirilmesine yönelik atılan adımlar, Sivil Anayasa ile ilgili TBMM çatısı altında yapılan çalışmalar ,ne idiğü belirsiz bazı çevreler tarafından engellenmeye çalışılmaktadır.
 
Dünyanın her yerinde terör örgütleri kandan ve şiddetten beslenmektedir. Ülkemizde de yaşanan ve her şehit haberi sonrası içimizi sızlatan bu olayların önlenmesi ve terörün kökünün kurutulması Devlet olarak en önemli gayemizden biridir. Bizim de bir vatandaş olarak görevimiz aklıselim ve sabır ile hareket etmek, içimizdeki öfkeyi sağımızda veya solumuzda oturan kader birliği yaptığımız kardeşlerimize karşı değil, bu olayların artık son bulması için daha fazla birlik, beraberlik ,dostluk ve kardeşlik içinde hareket ederek bu insanlık suçunu lanetlemeliyiz. Unutulmamalıdır ki bir insanı öldüren, tüm insanlığı öldürmüş gibidir.
 
Terör örgütünün ,insanlıktan nasibini almamış ,hiçbir dinin kabul edemeyeceği, insanı yaşatmaktan ziyade öldürmeyi yeğleyen bu kalleşçe tavır ve tutumlarını sergileyen ve bu davranışları destekleyen dış güçleri ve dış menşeli  dernekleri de  lanetle kınıyorum.
 
Bölge halkımızın da yaşanan bu son olaylar karşısında örgüte karşı artık tepkisini güçlü bir şekilde göstermesi elzemdir. Aynı zamanda dış güçlerden de beslenen ve kadın çocuk ayrımı yapmadan kurşun sıkanların gerçek yüzünü görmesi gerekmektedir. Son çırpınışlarını yaşayan terör örgütü de şunu iyi bilmelidir ki bu necip millet yaşanan bu olaylar karşısında onurlu dik duruşunu bozmayacaktır ve bozmak isteyenlere de prim vermeyecektir."
 
İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ'NİN BİLDİRİSİ 
 
19 Ekim günü terör örgütü tarafından yapılan ve 24 askerin şehit olduğu hain saldırı sonrasında, İnönü Üniversitesi 'de  'Kardeşlik Çağrısı ve Terörü Telin Bildirisi' yayınlandı. Bildiride "Ülkemizde yeni Anayasa çalışmalarının başladığı, geleceğe dair ümitlerin yeşerdiği bir ortamda terör örgütünün bugüne kadar ulaşamadığı gibi bundan sonra da sinsi ve hain emeline ulaşamayacağına inanmaktayız." denildi.
 
İnönü Üniversitesi tarfından yayınlanan bildiri şöyle ; 
 
"19 Ekim 2011 tarihinde, Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde PKK terör örgütü tarafından düzenlenen hain saldırıda 24 güvenlik görevlimiz şehit olmuş, 18 güvenlik görevlisi ise yaralanmıştır.
 
Yüzyıllardır bu topraklarda huzur içerisinde ve kardeşçe yaşamış olan insanlarımızın birlik, dirlik ve düzenliğini bozmak için ülkemiz üzerinde gizli ve sinsi hesaplar yaparak ülkeyi bölmeyi ve parçalamayı, vatandaşlarını birbirine düşürerek kardeş kavgası çıkarmayı hedef edinmiş olan PKK terör örgütü, son günlerde hain saldırılarına bir yenisini daha eklemiştir. 19 Ekim 2011 günü yapılan baskında, ülkenin bütünlüğü ve huzuru için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan güvenlik görevlilerimizden 24’sı şehit olmuş, 18’i yaralanmıştır.
 
Ülkemizde yeni Anayasa çalışmalarının başladığı, geleceğe dair ümitlerin yeşerdiği bir ortamda terör örgütünün bugüne kadar ulaşamadığı gibi bundan sonra da sinsi ve hain emeline ulaşamayacağına inanmaktayız. Bütün bu sinsi planlara karşı aziz milletimiz; birliğini ve bütünlüğünü korumayı bilmiş, oyuna gelmemiştir.
 
İnönü Üniversitesi mensupları olarak ülkemiz ve bölgemiz üzerinde oynanan oyunların birliğimizi, kardeşliğimizi bozmaya yönelik bu sinsi planların farkındayız ve kardeşliğimizi bozacak her türlü nifak hareketine, milletimizle beraber karşı koyacağız.
 
Çukurca’da şehit edilen güvenlik görevlilerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar temenni ediyor; terörü ve teröre alet olanları nefretle telin ediyoruz. Milletimize başsağlığı diliyoruz.
 
MESOB' DAN AÇIKLAMA 
 

Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin’in, terör saldırılarıyla ilgili bir mesaj yayınladı. 
 
Keskin, mesajında "Hakkari’nin Çukurca ilçesinde 24 askerimizin ve öncesinde ise Bitlis’te 5 polis ve 4 sivil vatandaşımızın bölücü terör örgütünün saldırısı sonucu şehit düşmesi, esnaf ve sanatkar camiasını derinden üzmüş ve yaralamıştır. Esnaf ve sanatkar camiası olarak, yapılan hain saldırıların milletimizin birlik, beraberlik ve bütünlük duygularını zedeleyemeyeceğine inancımız tamdır. Hiç kimse unutmamalı ki, milletimiz bugünkü bölücü terör örgütünün saldırılarından çok daha büyük saldırıların, planların ve şer ittifakların üstesinden gelmiştir. Devletimizden, yıllardır baş belası olan hain girişimlerin artık kökünden kazılmasını bir an önce bekliyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyoruz. " dedi. 
 

İŞÇİ PARTİSİ'NİN AÇIKLAMASI

İşçi Partisi Malatya İl Başkanı Arif DOĞAN yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi.; 

"ABD güdümlü bölücü terör saldırıları sonucunda Hakkâri’de 24 askerimiz, Bitlis Güroymak’ta 5 polis ve 4 yurttaşımız şehit olmuş, onlarca Mehmetçiğimiz ve polisimiz yaralanmıştır.Şehitlerimizin ailelerine ve bütün Milletimize başsağlığı dileriz.
 
Bölücü terör saldırıları, Bölünme Anayasası girişimiyle eşgüdümlüdür. Bölücü terör saldırıları, ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesi’nde vatanımızın bölünmesi ve milli devletimizin imhası uygulamasıdır. Bir yandan terör saldırıları ile Milletimiz yılgınlığa sürüklenip, sindirilmek ve teslim alınmak istenmektedir. Diğer yandan “Yeni Anayasa” adı altında, bölünme ve yıkımın hukuku yapılmak istenmektedir.Plan, ABD menşelidir. Planda, iş bölümü: PKK’ya “vur”, AKP’ye “bölünme anayasasını kur” şeklindedir.
Son saldırılar, sözde “uzlaşma komisyonu” toplantısının Hakkâri’deki ayağıdır." 
 
GÜNATA'NIN AÇIKLAMASI 
 

Türk Ocakları Malatya Şube Başkanı Nadir Günata terör saldırılarını kınayan bir açıklama yaptı. 
 
Günata açıklamasında şunları söyledi; 
 
"Geçen hafta sayın Cumhurbaşkanı'nın ziyaret ettiği  Hakkari'deki karakollar,  ikiyüz üçyüz kişilik gruplar halinde sekiz ayrı koldan gelen vatan hainleri, millet düşmanları tarafından basılarak sayısının tam netleşmediği çok sayıda evladımız şehit oldu .
 
ABD Başkanı Obama hemen aradı başsağlığı diledi ardından peşmergelerin Başkanı Barzani aradı daha sonra nato genel sekreteri hani Peygamberimize ( s.a.s) hakaret eden adamı savunan kişi aradı , AB üst düzey yöneticisi sonra Almanya sonra Fransa yetkilileri aradı. Arayanlara dikkat edelim bütün dünya alem bilirki arayanlar Türkiye’deki kardeş kanı döktüren güçlerdir bizde bunlara inanıp iyi şeylerin olacağını bekliyorduk yetkililerimiz öyle söylemişti . Devlet olarak kürt açılımı yapıyor  Habur’dan gelen teröristleri karşılıyor  geri kalanlarıda buyrun gelin bekliyoruz diyorduk geldiler ve gördük… Sadece bölgeyi değil  Türkiye’yi kana bulamaya başladılar.
 
Öğretmenler kaçırılıyor , kaymakam adayları kaçırılıyor,askerler kaçırılıyor Ankara’nın göbeğinde bombalar patlıyor ve zavallı insanlar ölüyor . Her gün bir üç beş onbeş yirmibeş şehit cenazesi bu ülkede kaldırılıyor polis asker sivil fark etmiyor . Pkk vuruyor intikamını alacağız kanı yerde kalmayacak bin misli ile alacağız diye televizyonlarda aziz milletimize söz veriyorlar . Siz durun diyorlar sokağa çıkmayın bize güvenin bekleyin  diyorlar bizde güveniyoruz bekliyoruz . Biz müzakere yapıyoruz görüşmeler yapıyoruz bu işi halledeceğiz diyorlar anaları ağlatmayacağız gözyaşlarını dindireceğiz diyorlar  yıllardır böyle söylüyor ve yıllardır milletimizde bunlara destek veriyor güç veriyor ama milletimiz sabırla metanetle bekliyor ama  beklediğini bulamıyor göremiyor. Beceremiyoruz yapamıyoruz demeyip   başkalarını suçlamaya sanki mani olan varmış gibi devam ediyorlar 
 
TÜRKİYE’NIN BİR NUMARALI MESLESİ TERÖRDÜR. Terör konusunda herkes muhalefet basın, halk , bütün güçler iktidarın yanındadır iktidarın güzel yaptığı işlerin  de yanındadır bütün buna rağmen gelinen son nokta işler acısıdır yüreğimizi sızlatmaktadır.
 
Bu olayların hedefi asla iktidar değildir Başbakan Cumhurbaşkanı da değildir belliki Türk Devleti .Türk Milleti ve Ülke bütünlüğümüzdür.
 
Büyük milletimiz işi çözmüştür ne yapacağını anlamıştır  bu işi bitirmek yine kendisine düşmektedir  bu işi bitiremeyenlere vebal atmaktadır ve vakti geldiğinde gereğini yapacak ve emanetine sahip çıkacaktır. 
 
Şehitlerimize Cenabı Haktan Rahmet dilerken bizim Türk Milliyetçilerinin ayakta olduğumuzu  henüz milletimizin son sözü söylemediğini herkesin bilmesini isterim. "
 

TÜRK BÜRO SEN'İN AÇIKLAMASI
 
Türk Büro Sen Malatya Şubesi yöneticileri ve üyeleri, Maliye binası önünde toplanarak önce saygı duruşunda bulundu, ardından İstiklal Marşı’nı okudu. Basın açıklamasını Türk Büro Sen Malatya Şubesi Sekreteri Haci Sönmez okudu. Sönmez, "Türk milletinin tahammül sınırlarını zorluyorlar. Uluslar arası arenadan gücünü alan terör örgütlerine karşı daima tek vücut ve uyanık olmalıyız. Kim demiş ki, Altınbaşlı koyunum,Kırılır belki, asla bükülmeye gelmez boynum. Demeliyiz. Vurdum duymaz ve tepkisiz olmamalıyız. Türk Büro Sendikası olarak duyarlılığınıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
 
MEMUR SEN 
 
Memur Sen Malatya İl Temsilcisi Kerem Yıldırım da, yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi. ; 
 
"Terör örgütünün bu tür eylemleri, demokratikleşme yönünde kararlı adımların atıldığı zamanlarda arttırılarak bu yöndeki çalışmaların sabote edilmesi amaçlanmaktadır. Bu oyuna gelmemeli, demokratikleşmeden geri adım atılmamalıdır. Birlik ve beraberliğimizden asla taviz vermemeliyiz.
 
Terörle mücadele milletçe, devletin bütün kurumlarının işbirliği ve kararlılığı ile bir tek terörist kalmayıncaya kadar sürdürülmelidir. Başlatılan kara ve hava harekatı terör bitene kadar devam etmelidir. Bu şekildeki bir mücadeleyle bataklık kurutulmalı, şehir yapılanması deşifre edilen, halk desteğini kaybeden terör örgütünün yeniden zemin bulmasına fırsat verilmemelidir. Bunun için yapılması gereken ise, demokratikleşme yönünde atılacak güçlü adımlardır. Halkının tamamını kucaklayan, ötekileştirmeyen yeni bir anayasa, her türlü sorunun çözümünde referans olmalıdır."
 
MAKİAD AÇIKLAMASI 
 
Malatya Akif İşadamları Derneği (MAKİAD) de terörü kınadı. Genç MAKİAD yönetim kurulu üyesi ve basın sözcüsü Bekir Karabekmez, yaptığı basın toplantısında terörü kınadı ve Türkiye'nin terör belasından dolayı insanları kaybettiği gibi, ekonomik olarak terör büyük paralar harcandığını vurguladı. MAKİAD Genel Sekreteri Şaban Bol da, MAKİAD olarak yapacakları faaliyetler ve yapacakları yurt içi ve dışı ziyaretleri hakkında bilgi aktardı.
 
MAZLUM DER AÇIKLAMASI 
 
Mazlum Der Malatya Şube Başkanı Kadir Yılmaz da, dernek binasında dernek yöneticileriyle birlikte yaptığı basın açıklamasında, "Bu menfur saldırının zamanlaması yeni anayasa çalışmalarına denk gelmesi ve ülke sorunlarının çözümü yönünde irade gösterilen döneme denk gelmesi manidardır" diyerek, "Bu tür saldırılarla yol alacaklarını sananlar, en başta bölge halkı olmak üzere bütün ülkeye zarar vermektedir" dedi.
 
MALATYA BAROSU
 
Malatya Barosu yönetim kurulu tarafından yapılan açıklamada da şunlar belirtildi:
 
"Bu eylemleri yapanları, meşru dil ve yöntemleri kullanmak yerine şiddete başvuranları; Yaşama hakkı başta olmak üzere diğer bütün hak ve özgürlükleri yok sayanları, Kürt sorununun demokratik yollarla çözümü konusunda toplumda var olan mutabakatı şiddete başvurarak sabote edenleri, barış içerisinde ve özgürce bir arada yaşamak isteyen halkımızı karşı karşıya getirenleri, ülke bütünlüğüne, Türk-Kürt kardeşliğine zarar verenleri nefretle kınıyoruz."
 
KESK AÇIKLAMASI 
 
Kamu Emekçileri Sendakalırı Konfederasyonu (KEKS) Malatya dönem sözcüsü Birleşik Taşımacılık Sendikası Şube Başkanı Kasım Otur yaptığı açıklamada, " Hakkari Çukurca'da yaşanan çatışma sonucu 24 gencimizin yaşamını yitirmesi, onlarcasının yaralanması bizleri derinden üzmüştür. Yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı ve sabır diliyor, acılarını paylaşıyoruz.

Bir damla kanın akmasına, bir insanımızın canının acımasına, yeni ocaklara ateş düşmesine tahammülümüz kalmadı.Yaşamını yitirenlerin, evlerine ateş düşenlerin, bedel ödeyenlerin hep yoksul kesimlerin olması gerçeği karşısında hala egemenlerin savaş çığlıkları atmasına tahammülümüz kalmadı. Artık yeter! Kimse Ölmesin! diyoruz." dedi. 

 

 
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız